Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Fastelavnsbolle med creme

Antal:
stk. 12 stk.
Ret : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Indsendt :


Fastelavnsbolle med creme, billede 4 Fastelavnsbolle med creme, billede 1 Fastelavnsbolle med creme, billede 2 Fastelavnsbolle med creme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Gær
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Creme: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Mælk og margarine lunes, gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted Ca. 40 minutter.

Creme:
Æggeblommer; sukker, maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning.
Cremen tages fra varmen, og vanillesukker røres i.


Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud ca. 1 ½ cm tyk.
På den ene aftegnes bollerne med et glas (Ca. 6 cm). 1 skefuld creme lægges på hver cirkel, og den anden lægges over. Bollerne trykkes ud gennem de 2 lag dej og lægges på plade.

Efterhæver ca. 1/2 time.

Bagetid: 10-12 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Bollerne drysses med flormelis efter bagningen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (233 stemmer)

Opskriften er vist 326865 gange,
og udskrevet 12439 gange.


Energi:
KJ total 18131 (4316 kcal)
KJ pr. stk. 1510 (359 kcal)
Vægt ialt 1400 gram
Vægt pr. stk. 116 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1295 KJ (308 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 17.0 gram
Kulhydrat 34.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Fastelavnsbolle med creme

Lotte  -  2013-02-14 09:49:33
Super super gode. Jeg lavede dobbelt portion og så tribbel creme. Resten af cremen blendede jeg med flødeskum, og da bollerne var kolde vippede jeg dem åbne og puttede en stor skefuld flødecreme i. Virkeligt lækkert.

  -  2013-02-02 21:47:46
Kan man gemme dej i køleskabet til dagen efter? :-)

kokken  -  2013-01-22 13:56:39
god smag men syntes de har svært ved og hæve....

den der bager  -  2012-02-16 11:24:14
super lækre i love them

  -  2012-01-29 22:23:32
margarine lyder nu ikke særligt lækkert...kan man ikke bruge smør eller olie ?

Katrine  -  2012-01-11 14:55:16
Jeg synes altså også, at cremen er meget svær at få "fast", altså den er meget tynd i det. Og JA, jeg har kogt den op. Puttede endda lidt mere Maizena i. Men uden held.

kurt  -  2011-03-09 17:21:28
husmoren burde læse det der står i stedet for at gi et råd som ingen har bedt om. der var tale om spild dej med creme

husmoderen :-)  -  2011-03-08 12:49:57
rigtige lækre boller...mums,- og kan da lige indskyde nogle kommentarer til diverse indlæg: til dig der har pisket i en time uden cremen stivner, har du husket at tænde for komfuret? det er jo en creme der skal koges op et kort øjeblik :) og èn spørger hvad maizena er: det er majsmel kære, som skal i cremen for at den kan blive tyk :) - èn tredie synes det er svært at rulle dejen ud når cremen er fyldt i ???? kan jeg godt forstå du synes,for det skal man da selvfølgelig heller ikke,- de to udrullede dejplader skal lægges ovenpå hinanden med cremen imellem og derefter trykkes ud med et glas, til små runde boller....fortsat god fornøjelse med bageriet, knus

millesen  -  2011-03-06 18:31:47
Jo, man kan godt se dem færdigbagt oppe i billederne, men de er bare ikke bagt ordenligt.

Ukendt  -  2011-02-09 21:07:54
Jeg glæder mig

Claus  -  2011-01-26 14:46:34
Nu har jeg ikke prøvet det i praksis, men man kunne jo lave dem firkantede istedet. Altså skære bollerne ud med kniv og dermed undgå spilddejen.

charlotte  -  2010-10-31 16:54:14
jeg kan iik finde ud af at bage dem har bagt dem 2 gange nu og der går altså et eller andet galt

  -  2010-04-24 18:22:38
Gülden Nami Namiiii. Jeg er ved at bage bollerne. Jeg havde ikke mazena i hånden så jeg kom 1 spiseske kartoffelmel i stedet. Cremen smager mega godt så kartoffelmel er en anden alternativ man kan bruge. Glæder mig til at smage dem :) tak for opskriften mvh

wtf? -.-  -  2010-04-01 22:10:09
Omfg... Tag dig sammen klatre-tøzzen! Hader sådan nogle børne kommentare..

Rosenkilde32  -  2010-02-18 14:56:46
Hej Henriette. Hvordan blev resultatet med "snegle" af spilddejen? Jeg synes nemlig også det er synd at smide halvdelen ud... Hilsen Sarah

  -  2010-02-17 18:35:59
hej jeg hedder mathilde og har bagt et par af nogen gode fastalavns boller de smager af fastalavnsboller. jeg puttede mælk på umssss........ det var lækert vi sad bare og gnaskede løs på vores fastalvns boller. mmm. lige til at sove på ums!!!!!:O

Camilla  -  2010-02-13 20:25:27
Mmmmm,..de er mega lækre!! Brugte det træk med at putte nutella i + cream ;-) BEDST TIL BØRN,..haha

Henriette  -  2010-02-13 12:50:12
Jeg har lige bage dem for 2. gang. Første gang, jeg bagte dem, ærgede jeg mig over alt det spilddej, jeg smed i skraldespanden, efter at have trykket bollerne ud. Syntes ikke, dejen kunne rulles ud, når der var kommet creme i. Denne gang rullede jeg spilddejen ud som til kanelsnegle og kom revet marcipan og revet nougat på. Fik 13 snegle ekstra, som ellers var røget i skraldespanden. Er spændt på resultatet :o)

Rosenkilde32  -  2010-02-12 13:15:43
Jeg har lige lavet disse boller... Mine 2 piger på 13 år, og 3 af deres veninder, groåd.. :-) De vil have opskriften, så de kan lave dem i hjemkundskab i skolen. Det er en rigtig god opskrift. Kan kun anbefales. mange ++++ herfra. :-)

Bageren :D  -  2010-02-04 18:31:00
Nøøøøj de har boller er da helt klart de bedste jeg længe har smagt ! Mmmm

Bente  -  2010-02-01 15:23:31
Bagte fastelavnsbollerne, med halvt så meget gær og halvt så meget margarine, de blev rigtig gode, lavede halvdelen med en tsk. nutella og halvdelen med en tsk. hindbærsyltetøj sammen med cremen som jeg købte færdiglavet, tak for en god opskrift

Henriette  -  2010-01-22 13:59:17
Jeg har lige bagt dem, - de er rigtig gode og nemme at lave. Jeg synes dog, at der er for meget salt i. Næste gang putter jeg det halve i :o)

lis   -  2009-02-22 19:33:27
super nemme og en fantastisk dej at arbejde med. Brugte ca 70 g gær til en dobbel potion og det var passende. kik ikke på andre opskrifter, lav disse :)

Jane  -  2009-02-22 17:15:11
Hej (: Det er en super god opskrift, det smager fantastisk godt! Min familie var helt vilde med den og det samme er jeg (: Den var let at bage efter, så det er jo godt..

cillemusen  -  2009-02-22 11:31:11
jeg elsker at bage og især boller og pandkager så jeg tænkte nu hvor fastelavnen nærmer sig og min fætter har fødselsdag så skal vi da lige lave nogle fastlavns boller, de er super nemme at lave og tagr heller i kke alt for lang tid :) og så smager de kanon godt<333 er snart 11 ½ og laver aftensmad mandag onsdag og lørdag og bager kage eller boller til om søndagen

Caroline  -  2009-02-21 16:25:18
Mums de er gode!!!!! selvom det lyder som meget der skal der i ,, så er det bare godt! man kan slet ikke smage at det smager af fedt!!!

mig   -  2009-02-16 20:34:14
jeg elsker dem, de er bare PERFEKTE jeg ka meget godt lide dem, så nu har jeg besluttet mig at jeg lave dem til min barns fødselsdag.

Imane  -  2009-02-15 16:43:08
Det er første gang jeg laver fastelavnsboller som bliver så gode:) yum yum

zabbi<3  -  2009-02-01 13:12:29
super gode boller med en rigtig lækker creme:)

:P  -  2008-11-26 16:02:49
Jeg fatter ikk meningen med dem fordi det der creme det skal piskes og ved ikk hvor lang tid jeg skal piske! Jeg stod i ÉN time! Men ellers de er gode :) Hilsen den u-gode pisker!

Anne og Julie  -  2008-02-23 14:10:52
Nogen var et total fiasco!Men flest var gode.

  -  2008-02-11 10:15:31
gode boller med godt fyld

slikglad  -  2008-02-08 13:07:23
de er rigtig gode men jeg bagte dobbelt portion med kun 50 g gær så smager det ik af gær og blev super kom en skive marcipan og en skive nugart i mums

  -  2008-02-05 14:20:49
hvad er maizana

Caroline og Anni  -  2008-02-04 16:17:49
Vi har lige bagt dem i går til Fastelavn - og de er da bare super duper mumsede gode :p :b

Triiisse  -  2008-02-03 16:11:46
Muuus, hvor de ser lækre ud xD -Lålålå

pernille  -  2008-02-02 12:51:36
de er mega gode og jeg elsker af bage

  -  2008-02-01 14:08:48
hmm jeg synes ikke bollerne hæver som de skal og de smager en del af gær:/

Kharo og Liv xD  -  2008-01-31 13:38:24
Hej... Jeres fastelavnsboller ser super lækre ud! Vi skal prøve at lave dem! mvh Kharo og Liv :*

jesper  -  2008-01-31 11:43:40
uhmm rigtig god opskrift og rigtig lækker creme

skater-man  -  2008-01-30 21:10:41
det er en rigtig god opskrift kan kun andbefales er det er jo dejligt med nogle fastelavnsboller når man har en søn og en datter der begge vil holde fastelavns fest derhjemme

sindalpigen  -  2008-01-30 18:44:28
de er rigtigt gode tak for hjælpen de er bare nemme og lave og læse sig fram til selv om man er ordblin osse tak det smager rigtigt lækkert

lækre  -  2008-01-24 09:11:59
den opskrift er fantastisk jeg elsker at bage især fastelavnsboller så det kommer passende.

mor  -  2008-01-12 20:26:44
God lind dej og let at arbejde med. Meget velsmagende, og man kan sagtens bruge dobbelt så meget creme hvis man spiser det inden man putter det i bollerne. Bollerne har en tendens til at smage lidt af gær. Og der var syltetøj i Thomas bolle, men dog kun i halvdelen og det kom derfor som lidt af en overraskelse. Man burde bage noget med siger kirsten, det er ligesom lektier siger andreas.

Joan  -  2008-01-06 00:49:17
Rigtig lækre. Kæresten var vild med dem

olga  -  2007-02-21 15:54:20
total lækker!!! den er cremet men god:)og den er fyldig.

Vesterbro  -  2007-02-21 13:29:03
Bollerne er meget nemme og lave og smager helt fint

Hanne  -  2007-02-12 03:30:55
nej - marzena kan ikke undværes i denne opskrift /creme

Metsen  -  2007-02-07 14:13:44
Kan man undvære marzena?

dittemus  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig børneboller

massocarlos  -  0000-00-00 00:00:00
mmmm god creme

Tina  -  0000-00-00 00:00:00
Nemme at lave - kan anbefale at bruge 1-1½tsk nutella i hver bolle sammen med cremen.....

mig!!!  -  0000-00-00 00:00:00
de er super lækkere

tøzen  -  0000-00-00 00:00:00
de er gode syntes jeg og nemme at lave

muffeluffe  -  0000-00-00 00:00:00
umm de lyder gode dem vil jeg da bage

klatre-tøzzen  -  0000-00-00 00:00:00
jeg elsker at bage, og nu hvor fastelavnen nærmaer sig er den jo perfekt! Den ´smager perfekt, og er nem at lave (for mig)! Jeg er tretten (snart fjorten) og elsker at bage og lave mad, den er alle tiders, dit barn kan sagtens være med/lave den selv (bar' hold lidt øje med den ikke smadre dit køkken) På billdet ser man ikke hvordan den ser ud når den er færdig, men bare rogelig, den er Ski'... lækker! HiHi... <3<3<3<3<33