Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastalavnsboller Sønderjyske (Hedeviger)

Fastalavnsboller Sønderjyske (Hedeviger), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt :


Fastalavnsboller Sønderjyske (Hedeviger), billede 4 Fastalavnsboller Sønderjyske (Hedeviger), billede 1 Fastalavnsboller Sønderjyske (Hedeviger), billede 2 Fastalavnsboller Sønderjyske (Hedeviger), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
75 gram Gær
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukat Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.
200 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
500 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Æg, gær og sukker røres sammen. Tilsæt mælk, sukat, rosiner og mel.

Rul dejen ud på bordet,og læg margarine (skåret i skiver med en ostehøvl) på. Læg dejen sammen, og rul ud igen. Fortsæt med margarine - rul ud, til alt margarinen er brugt.

Dejen skal hæve 1 time, og deles til ca. 30 boller.
Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (94 stemmer)

Opskriften er vist 142865 gange,
og udskrevet 2565 gange.


Energi:
KJ total 31726 (7553 kcal)
KJ pr. stk. 1762 (419 kcal)
Vægt ialt 1935 gram
Vægt pr. stk. 107 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1639 KJ (390 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 22.7 gram
Kulhydrat 42.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-02-06 12:03:29
Herlig opskrift., men al for meget fedtstof.


heidi  -  2012-02-05 19:37:17
kan de fryses


mønboen  -  2009-04-11 08:54:24
Hmm, måske er der basis for en "anti-margarine-gruppe", det bruges i utrolig mange opskrifter herinde :-( Er helt enig - der SKAL bruges smør!!!!!


Line  -  2007-08-03 14:17:17
De smager rigtig rigitg rigtig godt..


pige  -  2007-02-18 13:23:42
lækrer men ikke for meget kardemumme så smarer det ikke super...


Mig  -  2007-02-05 16:23:01
Tag smør i stedet for magarine


Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Det bedste resultat opnåes ved at undlade rosiner


  -  0000-00-00 00:00:00
Magarine er noget af det værste man kan få så tag at brug noget ØKOLOGISK smør


Sønderjyderne  -  0000-00-00 00:00:00
Vi kalder dem også Hedeviger, hvor "g'et" udtales som det tyske ch. Sukat og rosiner kan undlades