Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Citronkage I

Citronkage I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
125 g.smør
50 g.sukker
3 æg
2 citroner fintreven skal heraf
175 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
 
 Pynt:
2 citroner saft heraf
125 g.flormelis
 tynde citronfileter
 
Opskrift:
Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør den fintrevne citronskal i. Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Kom den i en smurt melstrøet springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 40 min. Afkøl kagen, og overtræk den med glasur rørt af flormelis og kogende citronsaft. Pynt med tynde citronfileter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (44 stemmer)

Opskriften er vist 23218 gange,
og udskrevet 763 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

sus  -  2010-08-09 11:42:51
Min blev rigtig tør så jeg vil bestemt ikke lave den igen. Kunne ikke tåle alt tiden i ovnen og jeg tog den ellers ud før tid underligt..men frisk smag ja.

Sara  -  2010-03-29 18:57:44
Jeg lavede kagen om til muffins. Jeg halverede bare bagetiden til 20 minutter. Resultatet blev lækkert og friskt.

Jytte-Hanne  -  2008-12-04 07:29:03
Da jeg skulle bruge en appelsinkage, så tog jeg reven appelsinskal i dejen i stedet for citronskal, men syntes at det færdige resultat, altså selve dejen var lidt for fast i det, så jeg rørte en blanding af appelsin - og citronsaft i selve dejen på ca ½ dl, det gav en dejlig kage med orangesmag. I stedet for glasuren, lavede jeg en sirup som jeg også blandede med appelsinsaft og citronsaft, og overhældte den færdige og stadigvæk varme kage med, det var yderst delikat, men lidt klistret, jeg brugte dog kun knapt ½ dl blandet saft og kun 50 g flormelis som jeg kogte sammen med saften.

Daniel  -  2007-03-31 14:51:01
god med vaniljeis og hindbær puré.

emma  -  0000-00-00 00:00:00
hvor er den dejlig frisk

anna  -  0000-00-00 00:00:00
nu skal lige til at lave den håber den smager godt :-)