Savarin - Severin

Savarin - Severin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Randformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
25 g.sukker
 dl.mælk eller vand
25 g.gær
125 g.smør eller margarine
 
Opskrift:
Mel. Salt, sukker og kardemomme sigtes sammen. Mælken opvarmes til 30 grader, gæren udrøres i lidt af denne og fedtstoffet smeltes i resten. Alt sammenblandes, æltes og stilles et lunt sted ca. 1 time tildækket med låg eller et fugtigt klæde.

Dejen hældes i en smurt randform, efterhæves, pensles og bages lysebrun.

Formen bør under bagningen dækkes med papir, da der ikke må dannes skorpe. Efter bagningen vendes randen på et fad, der stilles over en gryde med kogende vand. En sukkerlage kogt af 125 g. sukker ½ l vand tilsat sherry eller frugtsaft, hældes lidt efter lidt over randen, der vil hæves til den dobbelte størrelse. Den anrettes med syltede frugter og flødeskum eller frugtsauce.

Serveres som dessert.





karakterer:
Opskriften er vist 14416 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu