Kringle (Gærkringle)

Kringle (Gærkringle), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
100 g.sukker
0.5 tsk.kardemomme
 dl.sødmælk
50 g.gær
125 g.smør eller margarine
50 g.rosiner
50 g.sukat
 
Opskrift:
Mel. Salt, sukker og kardemomme sigtes sammen. Mælken opvarmes til 30 grader, gæren udrøres i lidt af denne og fedtstoffet smeltes i resten. Alt sammenblandes, æltes og stilles et lunt sted ca. 1 time tildækket med låg eller et fugtigt klæde.

Dejen hæves til det dobbelte, æltes og blandes med de tørrede rosiner, den småtskårne sukat og kan nu yderligere stilles til hævning ¼ time ( en dej er altid lettere at forme, når den får lov til at hvile lidt efter æltningen).

Dejen rulles nu i en lang pølse, der formes til kringler og lægges på en smurt plade. Stilles til efterhævning ca 10 minutter, hvorefter kringlen pensles med æg blandet med lidt væske, bestrøs med groft sukker og bages ved god varme i ca 15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 33989 gange,
og udskrevet 530 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-03-28 15:27:53
Skal der ingen æg i gærkringle opskrift ?

  -   2012-04-21 12:26:47
Det er en ok kringle. men når det handler om allergi for æg, så skal man jo ikke pensle med æg

  -   2011-12-30 17:52:52
Det er den næstbedste kringle jeg har smagt og lavet. Den er vidunderlig. (Den bedste var min mors)