Æblemarmelader (Æbleflæsk)

Æblemarmelader (Æbleflæsk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Frugtflæsk

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
15 g.agar-agar
1 kg.æbler med frisk, syrlig smag
5-7 dl.sukker
 evt. rød eller grøn frugtfarve
 sukker
 
Opskrift:
Lad agar-agaren ligge i rigeligt med vand natten over.

Vask og tør æblerne. Stil dem tæt i en bradepande. Steg den i ovnen ved 225 grader C til de er bløde.

Lad dem, gå igennem en sigte, mens de endnu er varme. Kog mosen med sukker til temmelig fast grød.

Rør agar-agar i efter at den er dryppet godt af, og sørg for at den smelter. Tilsæt evt. lidt rød eller grøn frugtfarve.

Hæld mosen op i en olieret bradepande eller aluminiumsform, ca. 20x30 cm. Lad flæsket stivne.

Vip den derefter på et stykke smørrebrødspapir og placer det på en rist. Lad den tørre i stuetemperatur nogle døgn. Den skal helst tørre ret hurtigt, da den ellers kan mugne.

Skær den i stykker og vend dem i sukker.





karakterer:
Opskriften er vist 25527 gange,
og udskrevet 252 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Agar-Agar kaldes også bengalsk husblas, og er en form for vegetabilsk gelatine. Det fremstilles af tang- og algeplanter og kan bl.a. købes i urtekram og lign. steder

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad er agar-agar ? Der er ikke svaret

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad er agar - agar ?????