Ostelagkage 02

Ostelagkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ostelagkage 02, billede 4 Ostelagkage 02, billede 1 Ostelagkage 02, billede 2 Ostelagkage 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
150 gram Digestive kiks 1 Digestive kiks vejer ca. 12 gram.
25 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Cheasy fraiche 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3 blade Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
  Pynt:
  lille bakke jordbær eller 1 klase mørke vindruer
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Først skal bunden laves. Tag en lille gryde og smelt smørret ved svag varme. Det må ikke blive brunt! Hak mandlerne fint og kom dem ned i gryden. Smuldr kiksene deri og bland det hele sammen. Fordel blandingen i en smurt springform ca. 24 cm. i diameter og lad bunden hvile.

Så skal I lave fyldet. Tag en skål med koldt vand og læg husblasen i blød deri. Lad det stå i ca. 5-10 minutter. Imens rører I flødeost sammen med cremefraiche, vanillesukker og flormelis i en skål. Tag husblassen op af udblødningsvandet, knug evt. vandet af, og smelt den i en lille skål i vandbad. Det gør I således:

Tag en større gryde og fyld den kvart op med vand. Lad vandet småkoge. Tag en mindre skål, der kan tåle kogende vand – brug evt. en kasserolle – og kom den forsigtigt ned i det kogende vand, uden at vandet kan komme ned i skålen! Kom husblassen i skålen/kasserollen indtil det er smeltet. Tag straks skålen/kasserollen op og lad husblassen afkøle til den er fingervarm. Rør det i ostecremen og smag til med citronsaft. Så skal I piske fløden til skum og vende den forsigtigt i ostecremen.

Fordel massen over kiksebunden i formen og glat overfladen. Dæk formen til og stil den et køligt sted mindst to timer – gerne til næste dag.

Inden kagen skal serveres, skal den pyntes med frugt eller bær. Man kan stadig være heldig at finde gode jordbær – ellers er sæsonen fin til vindruer – og helst de blå druer, eller måske halvt grønne/halvt blå.

Vælger man jordbær skal de skylles godt for jord og halveres. Kom dem i en skål og pres lidt citronsaft og drys lidt sukker henover. Lad stå et par minutter før I pynter kagen med bærrene.

Vindruerne skal ligeledes skylles og halveres og gøres fri for kerner. Pres lidt citronsaft over dem, inden I pynter kagen med druerne.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ostelagkage

karakterer:
Opskriften er vist 108117 gange,
og udskrevet 3402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10698 (2547 kcal)
KJ pr. Pers. 1337 (318 kcal)
Vægt ialt 835 gram
Vægt pr. Pers. 104 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1281 KJ (305 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 24.9 gram
Kulhydrat 17.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-28 09:42:36
Det er en rigtig lækker ostekage. Den er virkelig nem at lave, og familien elsker den.

  -   2010-04-05 12:34:08
En kanon god og frisk kage kan kun anbefales. Er nem at variere ved bare at benytte forskellige frugter eller bær til pynt. Jeg har selv benyttet mig af at opløse husblads i frugt saft og så hælde ud over forskellige bær inden den sættes til afkøling ... Mumms

  -   2008-09-23 11:39:28
Rigtig god lagkage:-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er rigtig flot at pynte ostelagkagen af med et lag gele´ovenpå frugten eksempelvis lavet af sukkerlagen fra konservesfrugt og husblads

  -   2005-01-01 01:01:01
Den smager godt!