Rådhuspandekager

Rådhuspandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Rådhuspandekager, billede 4 Rådhuspandekager, billede 1 Rådhuspandekager, billede 2 Rådhuspandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Øl. pilsner 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
1.25 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Creme:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Grand Marnier
   
  Pynt:
Abrikosmos
Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Pandekagerne:
De tørre ingredienser røres til en jævning med øl og mælk. Æggeblommer og olie tilsættes, og dejen hviler i 30 minutter. Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.

Bag pandekagerne i smør.

Creme:
Æg, sukker, mel og fløde piskes sammen i en gryde og får et opkog til cremen tykner. Vanillesukker og Grand Marnier (eller anden dessertvin) tilsættes den afkølede creme.

Hver pandekage rulles sammen om 1 spsk. creme og pyntes med en stribe abrikosmos og mandelflager.





karakterer:
Opskriften er vist 121316 gange,
og udskrevet 2605 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9004 (2143 kcal)
KJ pr. stk. 900 (214 kcal)
Vægt ialt 1055 gram
Vægt pr. stk. 105 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 853 KJ (203 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 13.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-25 11:59:18
Nogen som kan informere om de kan fryses, og evt optønings processen? Skal de i ovnen?

  -   2018-08-16 10:03:41
Jeg vil heller ikke have øl i og heller ikke pisket æggenvinde men hele æg ellers meget god

  -   2017-04-20 10:27:51
pandekager til rådhus pandekager er kun mel æg sukker og kærnemælk 250 gr. mel 4 æg 2 spsk sukker 1/2 L kærnemælk

  -   2016-05-15 14:37:42
Havde jeg husket at læse kommentar først var der nok blevet valgt en anden opskrift:( ikke pisket æggehvide i dejen bliver at for tyk og skal efterfølgerne tyndes med mælk/vand og når du bager dem er de næste umulige at vende da dejen/pandekagen er meget blød og går nemt i stykker...

  -   2015-03-14 13:06:05
Har været indlagt med en kok der har lavet rådhuspandekager, og han sagde ca. 100 gram smeltet smør i dejen til 12 pandekager

  -   2014-08-20 11:52:55
Hvor mange æggehvide skal derbruges

  -   2014-02-14 19:00:18
udemærket opskrift, men super dårlig ide at vende stive æggehvider i?! dejen ville slet ikke flyde ud som pandekager skal, så måtte piske det igen(håndmixer), og putte ekstra mel+mælk i...

  -   2011-07-16 21:58:53
Rigtigt, der er ikke øl i de rigtige rådhuspandekager og der skal orangelikør i cremen.

  -   2009-05-06 14:15:01
En lille "reminder"... Der er ikke øl i de rigtige Rådhuspandekager.

  -   2007-11-01 00:13:51
flot

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er en super god opskrift. Det er super lækre pandekager