Hollandaise sauce

Hollandaise sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hollandaise sauce, billede 4 Hollandaise sauce, billede 1 Hollandaise sauce, billede 2 Hollandaise sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
Opskrift:
Smelt smørret og lad det køle af.

Æggeblommer og vand piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen.

Tilsæt det smeltede afkølede smør, (uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt evt. lidt fond fra den ret der laves til.

Fond kan være kogelage fra den ret man laver.

Tips:

Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille.


Denne opskrift kan skaleres, men det kan være svært at lave kun til f.eks. 2 personer, til 4 personer er nok mere passende :)





karakterer:
Opskriften er vist 49055 gange,
og udskrevet 699 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25617 (6099 kcal)
KJ pr. Pers. 3202 (762 kcal)
Vægt ialt 1040 gram
Vægt pr. Pers. 130 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2463 KJ (586 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 65.3 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-07 20:00:42
Det lyder nok af meget smør, men det er faktisk rigtig nok. Når smøret er smeltet og afkølet, så er vallen det hvid der samler sig i bunden af gryden, og når det skal hældes i æggene er det nok at hælde forsigtigt så bundfaldet ikke kommer med.

  -   2008-02-02 19:54:54
Der er vidst lige sket en fejl i udregningen af smør..