Pesto - Basilikumspesto

Pesto - Basilikumspesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SaucerRet : Saucer - Pesto

Hovedingrediens : Krydderurter - Basilikum

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Pesto - Basilikumspesto, billede 4 Pesto - Basilikumspesto, billede 1 Pesto - Basilikumspesto, billede 2 Pesto - Basilikumspesto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
50 gram Pinjekerner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Basilikum skylles og rystes/duppes tør. Bladene plukkes af stilkene og lægges i en foodprocessor.

Pinjekernerne ristes på en tør pande og kommes ned til basilikummen.

Pillede hvidløg skåret i mindre stykker, revet parmesanost gerne friskrevet, olivenolie og citronsaft kommes også i og det hele blendes godt sammen.

Smages til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 195815 gange,
og udskrevet 8718 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (92 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5772 (1374 kcal)
KJ pr. Portion 5772 (1374 kcal)
Vægt ialt 313 gram
Vægt pr. Portion 313 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1844 KJ (439 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 44.3 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-17 21:42:16
Min første pesto, helt fantastisk, max score herfra. Vedr. citron, jeg gav den et tsk koncentreret fra en af de plastik citroner, det var lige i øjet.

  -   2016-07-27 13:08:56
Den lyder rigtig god,skal til at prøve den

  -   2014-09-20 20:40:25
Du kan bruge isterningebakker til opbevaring i friyseren , det er ikke svært at få dem ud , når du skal bruge det..

  -   2013-06-02 10:28:29
Tak for genial instruktion og ide fra Carsten

  -   2012-09-02 17:55:46
Man starter i foråret med to basilikum planter, som kan købes til ca. 25,- kr for et sæt. Hver plante deler man i fire små basilikum planter - så har man otte, som man planter i sin mistbænk. De små planter gror nu hurtigt, og hver topskud brækkes af og sættes indendøre i et glas vand. Disse topskud slår i løbet af fjorten dage rødder, og så ryger de også ud i mistbænken. Dette kan gøres ligeså længe man gider eller har plads til de små planter. Omkring Sankt Hans høster man så første gang af planterne ca. 600 gram rene basilikum blade - husk ingen stængler, det giver træget pesto. Anvend denne opskrift og gang selv op. 200 gram blade 100 gram pinjekerne 100 gram revet parmesan ost 2 - 4 fed hvidløg (afhængig af hvor stærk man ønsker pestoen) 1½ dl. oliven olie 2 sp.sk. Citronsaft 2 tsk. salt giver ca. 2 kg. pesto, som fyldes i 5 cl engangs snapseglas (50 gram pesto/glas), som sættes i fryseren. Succesen gentages i slutningen af august eller begyndelsen af september, hvor man afhængig af behov kan lave 2 - 3 kg pesto igen, som vil række til efterfølgende forår. Tryk et bæger ud, brug det i kogte kartofler, pasta eller smør det på et ristet brød.

  -   2012-08-05 20:05:17
Smager fantastisk

  -   2012-07-12 09:29:45
Super nemt og super lækkert tak.

  -   2012-07-10 17:18:33
Hvor længe kan den holde sig

  -   2012-05-25 18:39:29
Mums den er god

  -   2011-05-23 17:31:34
100 g. basilikum er nok lige i overkanten - jeg tror, et bundt på 50 g. er nok til denne portion. PS hvilken del af citronen benytter I? For de knap så køkkenkyndige, ku' de tro, de sku' putte HELE citronen i (jeg sprang ingrediensen over i min portion i mangel af frugten, men pestoen blev s'gu' go' alligevel!)

  -   2011-02-23 15:46:37
Kan man godt lade være med at putte puljemidler i??

  -   2010-12-10 18:04:14
Til Bent - 2010-05-15 10:38:49 man kan få basillikum i netto bland andet, jeg mener det er 7-12 kr pr plante og køber du 2-3 stk er der mere end rigeligt, og tørrede basilikum vil være en meget dårlig ide da du ikke får den samme effekt/smag og friskhed...

  -   2010-12-05 14:56:00
Fantastisk, men hvorfor bliver min brun ?

  -   2010-08-09 11:00:26
Man kan også bruge mandler istedet for, så bliver det ikke så dyrt igen. (mandlerne bhøves ikke smuttes)

  -   2010-06-19 22:42:15
rigtig god, passer også fint med at blande pestoen sammen med kogte pasta pastella inden servering.

  -   2010-05-15 10:38:49
Kan man slet ikke bruge tørret basilikum ? Det kan være svært at få fat på frisk basilikum !

  -   2009-08-14 14:17:13
Super god pesto. Meget bedre end det i glas. Pas på med saltet, parmasanen er salt i sig selv.

  -   2009-08-06 18:53:45
fantastisk dog lidt stærkt men det smager bare godt

  -   2009-07-13 12:06:02
Super god pesto. Dog kan man også hakke pinjekernerne, så det giver knas, men dog lidt mindre. Men super god. Jeg får også ros fra børnene :-)

  -   2008-10-30 18:41:55
Dette er simpelthen den bedste pesto man kan få. mmh, aldrig har jeg fået noget så lækkert.

  -   2008-09-15 19:48:41
pas på med parmesanen og hvidløgen, de har en tendens til at overtage smagen.

  -   2008-09-04 16:36:42
Pestoen bliver kun bedre af at stå i køleskabet et par timer så basilikummen rigtig træder igennem mmm.

  -   2008-09-02 17:43:59
Fin opskrift, jeg tillod mig dog at nøjes med at skære osten i små tern og blende på lav hastighed, det kan anbefales.

  -   2008-07-23 10:48:15
Lyder super lækker, men hvor længe kan den holde sig. Kan man fx. fylde den på glas og have stående i køleskabet som alm. købe pesto?

  -   2008-06-21 21:19:05
Den opskrift skal jeg prøve. Men hvor længe kan den holde sig??

  -   2008-04-28 16:10:57
Virkelig en god pesto! Fik masser at komplimenter for den..

  -   2007-11-02 14:14:13
Smager helt fantastisk, super på de små knasende toast man kan købe.

  -   2007-10-15 14:07:34
lyder god og nem den må vi prøve ;D

  -   2007-08-02 18:52:18
Super lækker og nem at gå til. Mange roser fra mine gæster :-)

  -   2007-07-22 10:25:10
Super god pesto

  -   2005-01-01 01:01:01
Fortrinlig på et stykke tyndt, ristet brød