Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Bearnaisesovs I

Bearnaisesovs I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Smør

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bearnaisesovs I, billede 4 Bearnaisesovs I, billede 1 Bearnaisesovs I, billede 2 Bearnaisesovs I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 dl.tør hvidvin
2 spsk.hvidvinseddike
2 hakkede skalotteløg
2 spsk.hakket estragon
3 æggeblommer
200 g.klaret smør
 saften af en ½ citron
 salt
 friskkværnet hvid peber
 
 


Opskrift:

Tilbered det klarede smør og lad det køle af.

Varm hvidvinen op i en gryde sammen med hvidvinseddike, skalotteløg og halvdelen af estragonen. Reducer til der kun er 1-2 spsk. tilbage. Passer det gennem en sigte.

Hæld det i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet.

Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning.

Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber og resten af estragonen.

Tips:

Særligt velegnet til stegt kød, men også egnet til retter med æg eller fisk.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (58 stemmer)

Opskriften er vist 131961 gange,
og udskrevet 3227 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gramm  -  2013-02-12 10:57:54
Den er virkelig god og nem at lave.


Mr.Culinary  -  2012-06-10 23:09:14
Nej, pasteuriseret æg er ikke en nødvendighed, men pga Salmonella osv, er det anbefalet... Dog fra d.1 Juli 2012, bliver selv importerede æg tjekket, så man behøver ikke bekymre sig til den tid :)


Anonym  -  2012-03-08 20:44:11
Behøver man bruge pasteuriseret æg?


pyrusine  -  2011-12-11 22:21:55
I skriver, at der skal hvidvin i.Er alkoholen fordampet inden servering? Ellers kan en tørlagt person jo ikke tåle saucen.


Nina Christensen  -  2011-02-25 16:34:02
Jeg laver den nu ikke over vandbad men sørger for at smørret er kølet godt af så den ikke skiller men husk hvis den skiller kan man have nogle isterninger klar så putter man et par stykker i også samler den sig igen 10 point her fra MUMS


ironkok  -  2010-08-02 12:50:06
forklaring på klaret smør. Det er når man smælter smør i en gryde og kun bruger det rene fet. afaldstofferne fra smøret likker sig på bunden som et hvidt lag. Altså det er kun det klare fet der skal bruges. og husk at sovsen skal have en konstandt tempertur på ca 50 grader ellers går det galdt.


majmaj  -  2009-10-17 21:02:31
jeg brugte tørret estragon, stadig MUMS


Mille  -  2009-06-05 11:57:41
Har i lang tid ledt efter en rigtig lkker opskrift da familien kommer til middag, og kan rigtig godt lide hjemelavet bearnaisesauce, men er der nogen der har en god opkrift (kød, salat osv.) til saucen ? og er det ligetmeget om man bruger tørret estragon ?? :O


ole  -  2009-02-16 16:28:59
for at gør det let og hurtigt,kunne man bruge bearnaise essens


Tove M. Dahl  -  2008-09-25 20:32:23
Super lækker sovs siger mine børn,mand og svigerfamilie. jeg fordobler altid, når jeg laver sovsen og kommer ca. 2 past. æggeblommer mere i. Husk at piske altid, når den står over varmen. Jeg laver den direkte på pladen og ikke i vandbad.


  -  2008-07-25 15:51:27
God opskrift. Derudover en del mere korrekt end den anden på siden da smørret er klaret i denne. God opskrift. Den kan bruges til familie middagen.


Ingo  -  2006-12-23 17:50:49
200 g smør ?


Jakob  -  2006-12-15 17:30:37
Husk at saucen ikke må koge i vandbadet, så skiller den og bliver helt tynd!