Helstegt oksehøjreb

Helstegt oksehøjreb, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjreb med ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Helstegt oksehøjreb, billede 4 Helstegt oksehøjreb, billede 1 Helstegt oksehøjreb, billede 2 Helstegt oksehøjreb, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5000 g.hel oksehøjreb med ben og fedtkant
 salt
 peber
 
Opskrift:
Se hvordan du klargører oksehøjrebet her

Oksehøjrebet anbringes i en bradepande, krydres med salt og peber, og brunes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Sænk temperaturen til 225 grader C alm. ovn steg videre i ca 1.5 time. Vær opmærksom på at der kan være ret stor forskel på stegetiden om det er det øverste eller nederste stykke af højrebet.

Bruger du stegetermometer skal det vise
52-54 grader C for rødt kød.
55-58 grader C for rosa kød.
59-62 grader C for gennemstegt (anbefales ikke)
Oksehøjrebet skal hvile i mindst 30 minutter inden udskæring.

Kan skæres af benet inden det skæres i tynde skiver, og kan så evt. lægges tilbage på benet og serveres på benet på et fad.


Serveres skåret i tynde skiver med bearnaise eller champignonsauce, råstegte eller franske kartofler, ristede champignon, glaserede løg, smørdampede ærter, revet peberrod og tomat provancal eller tomatsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 350518 gange,
og udskrevet 7637 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (79 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu