Tunmousse 14

Tunmousse 14, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Tunmousse 14, billede 4 Tunmousse 14, billede 1 Tunmousse 14, billede 2 Tunmousse 14, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 ds. Tun i vand. konserves 150g. 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 ds, Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
2 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber, hvid
1 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
  Dressing:
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
50 gram Rejer uden skal, kogte
50 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Tomaterne drænes til ca. det halve. Tunen drænes og røres godt i en skål. Æggene koges ca. 8 minutter, hakkes groft og kommes i tunen sammen med de flåede tomater, som er hakket godt. Det hele røres godt sammen med creme fraiche - smages til med salt, peber og sennep.

Husblasen lægges blød ca. 5 minutter i koldt vand. Husblasen tages op af vandet smeltes i en gryde og hældes derefter i massen og røres forsigtigt. Det hele hældes op i en form eller portionsglas, stilles i køleskabet til det er stift.

Rettes til og pyntes med rejer og asparges, citron, tomat og dild.

Serveres med flutes.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 126874 gange,
og udskrevet 2410 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6590 (1569 kcal)
KJ pr. Pers. 1647 (392 kcal)
Vægt ialt 857 gram
Vægt pr. Pers. 214 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 768 KJ (183 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 2.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-21 20:26:54
Brug hellere finthakkede soltørrede tomater der er dryppet godt af på køkkenrulle, og hak dem fint. Der er mere smag i de soltørrede. God apetit.