Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Appelsin- og chokoladekage

Appelsin- og chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Appelsin- og chokoladekage, billede 4 Appelsin- og chokoladekage, billede 1 Appelsin- og chokoladekage, billede 2 Appelsin- og chokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Appelsiner, skallen heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
170 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Bland appelsinsaft og skal i en gryde. Kog det til der er ca. 2 spsk tilbage. Lad det køle af.

Sæt ovnen på 175 grader C. alm. ovn.

Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og kom chokoladen i.

Pisk æg , sukker og vanille sammen. Rør appelsinsaft, chokoladesmør og mel i. Hæld dejen i en form. Bag på nederste rille i 45-55 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (120 stemmer)

Opskriften er vist 150269 gange,
og udskrevet 4158 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12962 (3086 kcal)
KJ pr. Pers. 1620 (385 kcal)
Vægt ialt 914 gram
Vægt pr. Pers. 114 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1418 KJ (337 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 37.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Irene  -  2016-04-29 13:55:19
Den er bare rigtig god sammen med vaniljeis, en lille cognac og kaffe, så er selv en dårlig middag reddet

Onkelhiphop   -  2016-01-23 23:12:14
Den bliv perfekt sådan som jeg skrev her under mums, og var fræk og pynte den med italiensk kokos is, den gik rent ind ;)

Onkelhiphop   -  2016-01-22 15:02:57
Den bliv perfekt sådan som jeg skrev her under mums, og var fræk og pynte den med italiensk kokos is, den gik rent ind ;)

Onkelhiphop  -  2015-12-30 18:09:04
Nu har jeg læst hva folket skriver, skal lave den til nytårs aften, så det jeg gør er et pift bagepulver, lidt hvid chokolade, og mindre appelsin, vender tilbage i det nye år Godt nyt år

Linda  -  2012-08-14 19:40:21
Kan man bruge citronsaft i stedet for appelsinsaft monstro?

david  -  2012-02-05 20:36:24
superlækker,man kan komme 1½ tsk honning/sirup med chokoladesmør

Anna Cecilie  -  2011-03-31 20:41:26
Total god kage... har bagt den idag til afslutningen på vores linedance hold... og de var vilde med den... kan varmt anbefales.... :op

Anna Cecilie  -  2011-03-30 20:01:39
Er der nogle der har prøvet at komme glasur på kagen??? og i så fald var det så okay???

Annemette   -  2011-03-29 14:19:05
Skal der ikke mere mel i end 60g?

Gitte84  -  2011-03-21 14:23:55
Skal der ingen glasur på.? :)

Emilie  -  2011-03-06 13:34:31
Jeg har lige lavet dejen og puttet den i ovnen, så den er klar til min far kommer hjem. Håber på en god fornøjelse. Skal jeg tage noget glasur på kagen??

mary  -  2010-10-25 23:57:46
Rigtig lækker kage. Fulgte opskriften, men tilføjede en smule bagepulver. Den bagte i 45 min. Dejen smager også himmelsk - ad chokolademousse..

mette  -  2010-08-10 20:37:19
super dejlig kage.. også go med hvide chokolade stykker i :)

  -  2010-05-28 13:00:52
skal chokoladen være smeltet når den skal ned til smøret

Bettina  -  2010-02-24 12:55:09
Er kagen fryse egnet??? Glæder mig til at høre hvad de syntes om den på jobbet. :-)

maria533kage-pige  -  2010-01-13 16:40:41
Det var en god kage skulle jeg sige fra min klasse de kunne godt lide den og jeg var ogs[ glad for den <3 ...

sovsedamen  -  2009-08-26 16:45:08
et strøg bagepulver gør underværker for kagen. Men ellers en ekstra ordinær god kage med et specielt men godt eksotisk pift.

ferb  -  2009-08-23 08:26:11
fedt men lidt for meget ting

Anna  -  2009-07-10 14:49:45
Nogle som ved, om det smager godt med glasur på kagen? Og hvis - hvilken slags?

Anna  -  2009-07-10 14:47:26
Lyder rigtig lækkert! Skal til at lave den her om en time. Glæder mig til den forhåbentlige fornøjelse. :-)

jenni  -  2009-05-03 17:37:23
ved ik hvor meget mel der skal i men jeg synes at 60g er alt for lidt!!!

mille  -  2009-04-19 17:29:39
hvor meget mere mel skal der i?

camilla  -  2009-03-12 19:57:17
Super lækker kage. Den skal jeg helt sikkert bage igen.

the champ  -  2008-12-05 18:44:02
super god men der er lidt for meget appelsin

Randers - 2008-07-16  -  2008-07-16 19:19:38
Om der er for lidt mel er der ingen kommentar til. Nu prøver jeg at bage kagen, men er parat med mere mel - hvis!

Astrid.  -  2008-04-06 14:10:12
Øjjj.. Den må jeg prøve (:

jenni  -  2008-03-23 10:06:17
der er gået noget galt i den opskrift der er ik nok mel i !!!!!!

tinke 20 år  -  2008-02-11 17:38:19
uhmm læker smag den

Eva ( En anden end Eva'en som skrev før ) :P ?  -  2008-01-20 21:02:26
Lyder god... Har lyst til at lave den, men min mor kan ikke lide kager?!?!

Nuggi  -  2008-01-14 19:33:19
Uden tvivl min yndlingskage!

bald  -  2008-01-01 18:02:52
alt for på trængende appelsin smag, så der skal nok bruges noget mindre!

mig  -  2007-12-30 14:28:38
jeg vil sige der skal mere mel i...

  -  2007-12-10 19:04:50
skal der ike bege pulver iå den hæver

Rita  -  2007-10-28 16:37:28
En kage der imponerer alle

lise  -  2007-10-11 15:57:23
en 4érer

lise  -  2007-10-11 15:56:35
den er ikke specielt nemmere at bage end andre kager!

W  -  2007-06-08 16:43:35
Bedste kage - ever !

Per  -  2007-04-23 10:58:23
Til mette: Flyt kagen et par riller op så.

sasja og annemette  -  2007-03-28 10:26:15
4

Mette  -  2007-03-15 13:04:52
Min blev brændt, på nederste hylde efter 45 minutter på 175 grader... Ikke varmluft... Sikker på at der er det helt rigtige?

Eva  -  2007-03-03 12:56:10
Den lyder lækker men hvad med bagepulver?

marit  -  2007-02-23 16:36:50
virkelig skøn kage,vil være allertiders at servere sammen med vanilieis

os  -  0000-00-00 00:00:00
det er for meget med 2 revet apelsiner

joni  -  0000-00-00 00:00:00
skal der ikke bagepulver i ?

Miia  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder god, appelsiner er min yndlings frugt, så det kan vel ikke blive bedre? S¨skal der bages.. :b

mahilde og mette  -  0000-00-00 00:00:00
chokoladekage er det bedste vi ved men specielt den her...

Fredrika  -  0000-00-00 00:00:00
Sper lækker ... bare prøv den den er den bedste ..

HOTTI  -  0000-00-00 00:00:00
DEN KAGE ER BARE SUPER GOD

dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
bare super lækker.. -og helt vild let... vil bage den igen og igen..

jeanette_n  -  0000-00-00 00:00:00
superlækker- perfekt

Signe  -  0000-00-00 00:00:00
Den er superlækker... ELSKER den bare... ikke svær at lave!!!

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her