Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Honningglaceret sprængt and med friske grøntsager og rødvinssauce

Honningglaceret sprængt and med friske grøntsager og rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4200 g.and
150 g.honning
 
 Kartofler:
1 kg.kartofler
1 bdt.persille
 
 Sauce:
3 dl.tør rødvin
4 dl.kraftsky (brun kalvesky) (bouillonterning + vand)
20 g.smør
30 g.hvedemel
 lidt kulør
 
 grøntsager:
1 blomkål
20 minigulerødder
1 broccoli
 
 Saltlage:
6 l.vand
1 1/2 kg.salt
120 g.sukker
25 g.kalisalpeter
 
Opskrift:
Saltlage:

Alle ingredienser til saltlagen hældes i en stor gryde. Saltlagen koges op, afskummes og afkøles.

And:
Den rengjorte and lægges i lagen i 48 timer. Har man en god slagter, gør han det gerne for én. Anden tages op og koges i fersk vand i ca. 60 min. Trækker yderligere i vandet ca. 30 minutter. Derefter deles anden i 2 halvdele og påsmøres den smeltede honning og glaceres i varmluftsovn ca. 5 minutter ved 180 grader C.

Kartofler:
Kartoflerne koges, pilles og drysses med hakket persille.

Sauce:
Rødvinen koges ind til ca. halvdelen. Smør og mel bages sammen. Kraftsky og rødvin kommes i og koges godt igennem. Tilsættes eventuelt en anelse kulør. Tilsidst tilsættes saucen "saften" fra glaceringen af anden.

Grøntsager:
Blomkål rengøres, skylles og plukkes i buketter og koges i vand, tilsat salt i ca. 3-4 minutter. Det meste af toppen og bunden, skæres af minigulerødderne. Koges i vand tilsat salt i ca. 3-4 minutter. Broccolien rengøres, skylles og plukkes i buketter og får kun lige et opkog i vand tilsat salt. Andre grøntsager kan også bruges efter ønske.

Anden udskæres. And og grøntsager anrettes på tallerken eller fad. Prøv at lege med farverne. Kartoflerne og saucen serveres i skåle.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 19385 gange,
og udskrevet 687 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Stig  -  2011-10-12 15:47:21
Vi har prøvet denne opskrift - dog på Weber grill (meget varm) - og man kan på ingen måde gøre anden brun/glaceret/sprød på 5 minutter. Der er et klart misforhold - og selvom vi gav den 20 minutter var den hverken sprød eller i det hele taget færdiglavet. Anden var på ingen måde blevet mør. Jeg formoder derfor at der skal stå 50minutter ved 180 grader og ikke 5 minutter.

Anette  -  2008-12-24 10:46:03
Enig mht. saltmængden - ift. andre opskrifter ca. ½ kg til at sprænge en and af denne størrelse. Lyder ellers lækkert, jeg glæder mig til at smage den.

Hans  -  2007-11-16 18:07:55
Det er for meget salt ca. halvdelen er nok.

morten  -  0000-00-00 00:00:00
hej du kan få kalisaltpeter i matas, men du skal have en under skrft hvor du lover ikke at bruge det til bomber

  -  0000-00-00 00:00:00
kan det passe med så meget salt til lagen ??

Lisa  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder lækker men jeg kan ikke finde kalisaltpeter