Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce

Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, billede 4 Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, billede 1 Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, billede 2 Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksespidsbryst
 vand
 salt
 
2 løg
1 gulerod
1 pastinak
1 porre
 
1000 g.kartofler
 
 Spinat:
750 g.frisk spinat
200 g.gulerødder
1 spsk.smør
4 skalotteløg
 salt
 peber
 
 Peberrodssauce:
1 spsk.smør
25 g.hvedemel (25g.)
7 dlkogevand fra kødet
100 g.revet peberrod
1 tsk.sukker
2 spsk.eddike
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kogning af spidsbryst:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rumlig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse. Salt tilsættes og suppen skummes igen. Tilsæt 1 gulerod, løg pastinak og porre. Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer indtil det er mørt.

Tag Oksespidsbrystet op, lad det hvile 5-10 min og skær det så i skiver og hold dem varme. Suppen sies gennem en fin sigte. Smag på suppen og lad den evt. koge ind, så den bliver kraftigere i smagen.

Tilberedning af grøntsager:
Kog og pil kartoflerne. Skyl spinat. Skær gulerødder i skiver. Smelt smør i en stor gryde, svits de hakkede skalotteløg, tilsæt 2 gulerødder i skiver. Krydr med salt og peber og tilsæt ca½ dl. vand. Lad det dampe 3-4 min under låg. Tilsæt spinaten og lad den dampe med et par minutter.

Peberrodssauce:
Smelt 1 spsk. smør i en lille tykbundet gryde. Rør melet i med et piskeris og tilsæt langsomt og under omrøring 7 dl. suppe. Tilsæt sukker og lad saucen koge ved svag varme 5 min. Tilsæt mere suppe, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt, peber, eddike og frisk revet peberrod. (saucen bliver mørk, hvis peberroden ikke blandes i straks, den er revet.) Saucen må ikke koge mere efter at peberroden er tilsat. Så mister den sin smag.





karakterer:
Opskriften er vist 229285 gange,
og udskrevet 5894 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-10-17 17:25:31
Skal man bruge kødet, så skal det i kogende vand/bouillon, eller evt steges af først. Er det suppen man skal bruge så, er det ovenstående fremgangsmåde der skal bruges.

  -   2015-10-23 18:20:44
sovsen bliver meget stærk, hvis man synes for stærk forsvinder smagen af peberrod ved kogning. ellers rigtig god

  -   2012-05-19 19:06:15
God opskrift, men rigtig rigtig synd at ødelægge saucen med eddike, bare en enkelt spk. Overtager smaget totalt.