Italienske Ciabattaboller (Rosetta)

Italienske Ciabattaboller (Rosetta), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Italienske Ciabattaboller (Rosetta), billede 4 Italienske Ciabattaboller (Rosetta), billede 1 Italienske Ciabattaboller (Rosetta), billede 2 Italienske Ciabattaboller (Rosetta), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
15 gram Gær, frisk
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
Opskrift:
Rør gæren ud i lidt af de kolde vand. Tilsæt resten af vandet og ingredienserne. Sæt dejen til hævning i køleskab i 5-6 timer.

Rul dejen ud til en pølse - hav godt med mel på bordet. Tag et lille stykke dej fra. Form til boller og sæt små kugler af dej ovenpå dem.

Lav 5-6 riller med en kniv fra midten af bollerne og ud. Sæt dem til efterhævning 1/2 time.

Pensl bollerne med olie, bag dem ved 250 grader C. alm. ovn i 5 min., og herefter ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 12 min.

Tips:

Velegnede til frysning. Skal herefter i ovnen i ca. 10 min. ved 225 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 113068 gange,
og udskrevet 2230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10907 (2597 kcal)
KJ pr. Portion 10907 (2597 kcal)
Vægt ialt 1241 gram
Vægt pr. Portion 1241 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 878 KJ (209 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 1.9 gram
Kulhydrat 42.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-07-31 17:08:50
Skær nogle riller i brødet og drys rosmarin og middelhavssalt flager over :-)

  -   2012-07-30 19:24:56
700 gr. hvedemel 300 gr Durumel 1 spiseske salt 700 ml. vand 5 gram gær el. ½ tsk. tørgær Skal hæve i ca. 6-8 timer Må ikke slås ned giver utrolige luftige boller jo mere gær jo dårligere bliver brødet

  -   2012-02-07 16:32:52
Rigtig gode boller. Dog brugte jeg 25g gær og ca. 50g mindre mel.

  -   2010-03-05 11:30:02
Glem alt om "hævetid", men lad dejen hæve 2-3 gange - slå den ned - når bollerne er sat til hævning på bradepanden skal de opnå "bollestørrelse" før de sættes i den forvarmede ovn, det kan være 1 time eller måske 2½ - 3 timer. Skal det gå hurtig så giv dejen "noget" sukker eller honning, så hæver de op på kortere tid til "bollestørrelse" - drop alt om tider

  -   2008-10-19 11:13:28
Suber lækre Kunne dog godt bruge lidt mere gær og måske en times efterhævning! dette gjorde jeg og fik nogle super lækre luftige boller + brød!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Mine boller blev meget flade, da der skal mere mel til. Jeg tror også at der er angivet for lidt gær.