Sigtebrød

Sigtebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sigtebrød, billede 4 Sigtebrød, billede 1 Sigtebrød, billede 2 Sigtebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Sigtemel
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud i fadet med lidt af den kolde mælk. Bland fedtstoffet med resten af mælken og lun blandingen. Hæld den over gæren.

Tilsæt salt og melet, lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen; den skal være ret fast. Stil den til hævning 35-40 minuitter til ca. dobbelt størrelse.

Slå derefter dejen i fadet, tag den ud på bordet og ælt den godt igennem. Form den til et brød.

Læg det på en smurt eller meldrysset plade, snit eller klip brødet 6-7 steder på tværs og stil det til efterhævning 35-40 minutter.

Smør brødet med varmt vand et par gange under og efter bagning.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 54865 gange,
og udskrevet 1239 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9212 (2193 kcal)
KJ pr. Brød 9212 (2193 kcal)
Vægt ialt 904 gram
Vægt pr. Brød 904 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1019 KJ (242 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 44.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu