Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk og basmati-ris

Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk og basmati-ris , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksestrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk 
og basmati-ris
 
, billede 4 Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk 
og basmati-ris
 
, billede 1 Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk 
og basmati-ris
 
, billede 2 Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk 
og basmati-ris
 
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
240 g.basmatiris
 
600 g.oksekød i strimler (ca. 0.5 x 4 cm) (skåret af klump eller inderlår)
 
2 fedhvidløg
1 lilleløg
4 gulerødder
250 g.champignons
8 forårsløg
2 spsk.olie
1-2 tsk.Sambal orlek
4 dl.kokosmælk (eller 125 g kokosmel kogt op i 3.5 dl vand blendes og sies)
 salt
 peber
 
 


Opskrift:

Begynd med at koge basmatirisene som angivet på emballagen.

Medens risene koges, skæres oksekødet i strimler på ½ x 4 cm. Herefter pilles løg og hvidløgsfed og hakkes fint. Gulerødderne skrælles og skæres i strimler på størrelse med tændstikker, champignonerne renses og skæres i tynde skiver, og forårsløgene pilles og skæres også i tynde skiver.

Varm en wok eller tykbundet gryde op i ca. 5 minutter. Kom halvdelen af olien i og lynsteg kødstrimlerne i 2-3 minutter under omrøring, gerne af flere gange. Tag kødet op og læg det på en tallerken.

Tør wokken indvendig med køkkenrulle og kom resten af olien i. Svits løg, hvidløg og gulerødder, rør hele tiden.

Tilsæt nu Sambal Orlek og champignons – rør videre – og efter 2 minutter tilsættes kokosmælken.

Bring indholdet i wokken til kogepunktet og tilsæt forårsløg og de stegte kødstrimler. Lad det hele koge videre 1 minut – smag til med salt og evt. mere Sambal Orlek.

Tips:

Hvis wokken ikke er stor nok, kan det svare sig at udføre pkt. 3 og 4 ad to gange, ellers bliver kød og grønsager ikke sprøde




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (24 stemmer)

Opskriften er vist 106818 gange,
og udskrevet 3044 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

christina  -  2016-03-21 09:23:39
den er nok god