Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk

Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksestrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk, billede 4 Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk, billede 1 Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk, billede 2 Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
240 g.basmatiris
 
600 g.oksekød i strimler (ca. 0.5 x 4 cm) (skåret af klump eller inderlår)
 
2 fedhvidløg
1 lilleløg
4 gulerødder
250 g.champignon
8 forårsløg
2 spsk.olie
1-2 tsk.Sambal orlek
4 dl.kokosmælk (eller 125 g kokosmel kogt op i 3.5 dl vand blendes og sies)
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Begynd med at koge basmatirisene som angivet på emballagen.

Medens risene koges, skæres oksekødet i strimler på ½ x 4 cm. Herefter pilles løg og hvidløgsfed og hakkes fint. Gulerødderne skrælles og skæres i strimler på størrelse med tændstikker, champignonerne renses og skæres i tynde skiver, og forårsløgene pilles og skæres også i tynde skiver.

Varm en wok eller tykbundet gryde op i ca. 5 minutter. Kom halvdelen af olien i og lynsteg kødstrimlerne i 2-3 minutter under omrøring, gerne af flere gange. Tag kødet op og læg det på en tallerken.

Tør wokken indvendig med køkkenrulle og kom resten af olien i. Svits løg, hvidløg og gulerødder, rør hele tiden.

Tilsæt nu Sambal Orlek og champignons – rør videre – og efter 2 minutter tilsættes kokosmælken.

Bring indholdet i wokken til kogepunktet og tilsæt forårsløg og de stegte kødstrimler. Lad det hele koge videre 1 minut – smag til med salt og evt. mere Sambal Orlek.

Tips:

Hvis wokken ikke er stor nok, kan det svare sig at udføre pkt. 3 og 4 ad to gange, ellers bliver kød og grønsager ikke sprøde





karakterer:
Opskriften er vist 134602 gange,
og udskrevet 3365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-21 09:23:39
den er nok god