Hasselback Kartofler

Hasselback Kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hasselback Kartofler, billede 4 Hasselback Kartofler, billede 1 Hasselback Kartofler, billede 2 Hasselback Kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Opskrift:
Skræl de mellemstore kartofler.

Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres).

Smør et fad med lidt olie, smør også kartoflerne olie og sæt dem i det smurte fad med skiverne opad. Krydr med salt.

Bages i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 1 time til kartoflerne er lysebrune.





Beskrivelse:
Mange kalder dette for Hasselbagt kartofler, men de heder faktisk Hasselbackkartofler eller Hasselback kartofler efter en svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm.

karakterer:
Opskriften er vist 404654 gange,
og udskrevet 3293 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (66 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5085 (1210 kcal)
KJ pr. Pers. 1271 (302 kcal)
Vægt ialt 1045 gram
Vægt pr. Pers. 261 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 486 KJ (115 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 17.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-11-04 16:21:21
Jeg har bagt dem med timian, olie, groft salt og rasp MUMS

  -   2021-10-11 14:45:07
De skal da ikke skrælles; De bliver mere lækre med en smørklat på toppen, inden de sættes ind.

  -   2014-02-28 14:57:33
Opskriften er udmærket - meen : udover salt, så drys alm. rasp over kartoflerne. Dette giver en helt unik 'sprød' overflade.