Avocadoerne flækkes og stenene fjernes - men smid ikke dem alle ud, gem en eller to. Avocadoernes kød skrabes ud i en skål og moses med en gaffel til der ikke er større klumper. Løg, tomater og chili skæres i små stykker og knuses i en stenmorter. Det er selvfølgelig nemmere at blende det hele, men smagen bliver ikke helt den samme når man knuser som når man blender.
Avocadomosen, løg, tomater, chili og de hakkede koriander moses sammen. Der tilsættes lidt citronsaft og smages til med salt. Kom til slut en eller to af avocado-stenene i. Fidusen er, at de hindrer guacemolen i at blive brun, hvis den skal stå et stykke tid.
En guacamole skal ikke være rivende stærk, men man skal kunne smage og mærke den lille, grønne serrano-chili, hvis karakteristiske friske smag er en vigtig del af det mexicanske køkkens smagsbillede. Det bærende i en guacamole er den milde avocado.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(63 stemmer)
Opskriften er vist 34490 gange, og udskrevet 731 gange.
Kommentarer
pia - 2007-11-07 18:02:31 morbus chron patienter må ikke få: stivelse, laktose og sukker. De må få rent kød, de fleste grønsager og det meste frugt. (bryd den onde cyklus/elaine gottschall).
Ditte - 0000-00-00 00:00:00 Mmm...lækkert! Men prøv at skifte løget ud med hvidløg og put lidt creme fraiche 18%
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider