Hindbærsnitter

Hindbærsnitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
KonditoriRet : Konditori - Snitter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hindbærsnitter, billede 4 Hindbærsnitter, billede 1 Hindbærsnitter, billede 2 Hindbærsnitter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
135 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1.5 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
150 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
Opskrift:
Mel, blødt smør og flormelis smuldres og samles hurtigt med æggeblomme og vand. Dejen hviler i køleskab mindst 30 min.

Rul mørdejen ud i en stor rektangel ca. 3 mm. tyk, prik den med en gaffel eller prikrulle og bag den ved 200 grader C alm. ovn i ca. 12 min. Lad dem afkøle.

Del dejen i 2 lige store stykker. Smør den ene med hindbærmarmelade, brug evt. bagepapiret til at vende den anden halvdel over på syltetøjet.

Smøres med glasur rørt af flormelis og varmt vand.

Kan pyntes med tivolikrymmel eller frysetørrede hindvær.

Skæres ud i aflange stykker, købte hindbærsnitter måler ca. 12x6.5





Beskrivelse:

Hindbærsnitte - en ægte, dansk klassiker

Hindbærsnitten er at finde i alle danske bagerier og kogebøger - og det er den med god grund. Udover, at denne sprøde snitte, der hører under kategorien af fedtkager, smager himmelsk, så er den faktisk også opfundet i Danmark. Det er derfor en ægte dansk klassiker, som du sagtens kan lave derhjemme.

Hindbærsnittens oprindelse

Hindbærsnitten blev opfundet i Danmark i 1700-tallet, hvor den helt oprindeligt bestod af mange flere lag mørdej med hindbærmarmelade imellem - og var derfor noget højere, end den er i dag. Det var kunstneren ved navn Anna Anchers mor, som var ekspert i at lave kagen. Hun ejede Brøndums Hotel i Skagen - og her blev hindbærsnitten blandt andet serveret for H. C. Andersen, som kom hele vejen dertil for at prøve en af hendes hindbærsnitter. TV-manden Søren Ryge Petersen har også i nyere tid været ude og lovprise den lille snitte, der i dag er en elsket klassiker på kagebordet blandt mange.

FAQ:

kan hindbærsnitter fryses?

Du kan sagtens fryse dine hindbærsnitter ned - men, har du puttet glasur på dem, før du gør dette, så skån den ved at lægge smørpapir mellem lagene.

karakterer:
Opskriften er vist 540771 gange,
og udskrevet 19226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (472 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20886 (4972 kcal)
KJ pr. stk. 3481 (828 kcal)
Vægt ialt 1155 gram
Vægt pr. stk. 192 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1808 KJ (430 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 22.4 gram
Kulhydrat 54.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-08-16 13:51:56
dejlig nem og lave og smager kanon

  -   2019-10-28 14:19:51
Nem at bage. synes dog dejen bliver mere sprød som en småkage fremfor til hindbær, selvom jeg gav den mindre i ovnen.

  -   2018-01-30 17:20:47
Super god jeg fik hjælpe af min mor men SUPER GOD

  -   2016-10-09 16:12:41
E 11 år og har lige lavet til hele min klasse (25 personer) og tror jeg har fået omkring det dobbelte og ville ikke sige de var tynder overhovedet mere til den tykke side.

  -   2015-10-31 13:44:42
Super lækker og forstående opskrift, bagte dem til mine forældre da de arbejder hårdt på en renovering. Super lækker!

  -   2014-06-16 16:07:55
Den var super god, men øhhmmm... Men det er sgu godt nok meget smør der skal i! Den er lige i køleskabet nu, og skal snart i ovnen! Puhh ha det ar da hårdt at rullle! ja, arm mullerne er jo heller ikke det samme længere! God til en super fræk aften med tøzerne!

  -   2014-02-02 11:53:22
Kan det ikke blev lavet sådan at man kan sende opskriften på sms besked.. ???

  -   2014-01-27 15:32:11
Hvor længe kan de holde sig?

  -   2013-11-17 11:11:18
Jeg er 11 og jeg har lige lavet dejen, den er mega nem at lave så man kan godt lave dem sammen med sine børn! Vi har købt frysetørrede hindbær som vi putter ovenpå!

  -   2013-10-08 19:56:12
De er super gode mine kolleger elsker dem. Jeg ruller dejen jævnt ud bager og når jeg tar pladen ud af ovnen skubber jer bagepapir ud på bordet derefter skæres dejen over i 2 dele, så smører jeg hindbærmalade på den ene del og så vippes den anden ovenpå ved at holde i bagepapir. så smører jeg glasur på drysse krumme på og skærer den i snitter. Så skal de bærer køle af. De hænger fint sammen fordi marmeladen klistermærker bundene sammen når de gøres imens de er varme.

  -   2013-05-14 21:49:02
Hej. Nu har jeg igen lavet snitterne, fornavn med fordel udrullet mørdej, prikker med gaffel i 3-4 min ved 200.. Tag ud, køl lidt af og smør med marmelade. Smør herefter med sammenpisket æg i kanten og læg 'låg' på af dén anden mørdej-plade og 'lim' sammen med ægget, så marmeladen ikke løber ud.. Jeg skal have dem med på arbejde i norge. Og nervøs for de er bløde i morgen når de skal spises, HVORDAN OPBEVARES DE BEDST?

  -   2013-03-16 20:36:56
Jeg synes de smager meget af smør, så næste gang vil jeg putte lidt mindre af det i. Men ellers smager de helt vildt godt! Sammenlagt en rigtig god opskrift! :-)

  -   2012-10-11 07:35:26
Super lækkert, og hurtigt at lave! Man kan nyde dem sammen med familien, og en god kop kaffe! Bedre end bagerens! Men det kan nu godt være fordi, jeg selv har lavet dem:-D

  -   2012-08-13 19:15:27
Jeg synes altså at den er rigtig dårlig! Jeg lavede dobbelt portion også kommer der også kun 8 ud :(!

  -   2012-08-12 14:15:47
det smar meget beder med at ligge chokolade i sted for hindær

  -   2012-08-09 12:22:06
må man godt tage nomale æg

  -   2012-06-21 21:12:52
Vildt nemme at bage, bagte en 24 portion mørdej nem at håndtere ingen problemer der. -HVIS nogen har problemer med dejen, at den ikke samler sig så spæd op med en lille smule vand. De knækker ikke hvis man venter til de har kølet af men stadig er en smule lune så de kan skæres ud Mange tak for en god opskrift

  -   2012-03-17 18:35:52
Skal man bage de to dejplader oven på hinanden inde i ovnen? Eller skal de bages hver for sig?

  -   2012-03-17 15:01:54
de er så gode mmnnnn (8

  -   2012-02-20 21:42:43
Hey, det er som om at de glider lidt når man ligge dem sammen med marmeladen eller er det bare mig? kan man måske komme marmeladen i før man bager eller?:-D ellers super gode:)

  -   2012-02-07 18:33:37
Når jeg skal rulle dej ud foregår det mellen to plastikposer det er supernemt.

  -   2012-01-18 00:43:57
Har lige bagt en portion. Jeg burde nok have læst folks kommentarer og bagt marmeladen med i ovnen. Dejen er lidt tør og knækker let. Men de knækkede kager smager nu dejligt :)

  -   2011-10-27 18:48:14
langt tid tager det

  -   2011-09-25 20:41:44
muuums ! Elsker dem

  -   2011-08-20 16:58:40
Er den meget nem at lave? Er 97 år, så har ikke så kreative hænder mere.

  -   2011-08-09 07:41:30
Er der nogen som har erfaring med at fryse hindbærsnitterne?

  -   2011-07-31 15:37:35
P.s. Jeg bagte dem i går.. De resterende (uden glasur) opbevarede jeg i en bøtte med sølvpapir over.. Nu er de blevet bløde. Kan de reddes? Hvordan opbevarer jeg dem bedst muligt fremover, i en kagedåse???

  -   2011-07-31 15:29:50
God opskrift. Nem at lave. Mørdejen kan med fordel laves i foodprocessor. JEG BRUGTE 2 ÆGGEBLOMMER OG 2 SPSK. VAND! Bruger altid Usaltet smør når jeg laver mørdej, ellers bliver den oftest for saltet! Rullede dejen ud i ½ cm tykkelse og bagte 10 min.. Mums : ) Husk krymmel ;)

  -   2011-07-23 11:00:58
dejlige og fine. god opsrift

  -   2011-06-16 12:05:47
Kan kun tilslutte mig! De er rigtig gode!!!! De er blevet min mands favorit kage, så dem er jeg blevet henlagt at lave hver anden fredag op til weekenden! :) Lidt svært at håndtere dejen, men fulgte nogle gode råd herinde med at rulle dejen imellem bagepapir, og det er en super teknik at bruge. Topkarakter herfra **********

  -   2011-06-01 14:59:53
jeg kunne bare spise dem hele dagen lang og jeg vil bare lave dem hver eneste dag de er bare så gode og håber dem der ser den har opskrift så lav den fordi det er bare verdens bedste hindbærsnitter håber jer som laver dem også synes de er gode og i vil lave dem igen håber i vil det fordi de er bare mega mega mega mega mega gode og hvis i ikke kan lide dem så lav en kage eller småkager eller noget andet som du/i vil lave MUMS!!!

  -   2011-03-06 15:34:14
Har aldrig bagt hindbærsnitter før, men den her er simpelthen på højed med bagerens - den er rigtig god. . . .

  -   2011-02-27 14:05:51
Vildt lækker håber i andre får glæde af den

  -   2011-02-27 14:04:54
jeg har bagt dem og jeg er 11 år:) de er vildt nemme og smager super godt:D

  -   2011-02-10 13:32:39
rigtig god opskrift. synes i skulle skrive hvad rænkefølge det skal i !

  -   2011-01-14 17:10:59
Super lækre snitter. Prik evt dejen ud med sjove forme:-).

  -   2011-01-09 19:13:49
De er bare super gode. Jeg laver dem tit runde med et glas i stedet for firkanter. Det er lidt sjovere at kigge på :)

  -   2010-11-18 20:33:01
Rigtig gode kager! Det er en god ide at putte lidt vanillestænger eller vanillesukker i :D Held og lykke

  -   2010-10-19 01:46:55
Når i står og ikke kan rulle dejen ud så læg den i køleskabet i en halv time. Tag derefter 2 store stykker vitavarp ( husholdnings film) og læg da dejen mellem disse 2 stk. film så skal i bare se hvor hurtig det er og lave hindbærsnitter uden det hænger i NOGET. hel og lykke til med snitterne

  -   2010-09-02 20:02:33
Smager som baby mad

  -   2010-08-02 08:50:13
Bager dem med en margarine ("FRI" uden transfedtsyrer og mælkeprodukter), som betyder dejen bliver meget fedtet, men rulles den ud mellem to stykker bagepapir, er der ingen problemer. I stedet for flormelis bruger jeg lyst rørsukker. Det gør kagerne mere sprøde og knap så smuldrende. Når dejen er rullet ud, smører jeg hindbærmarmelade på den ene halvdel og folder den anden halvdel over ved hjælp af bagepapiret. Så kan hele dejen let løftet over på en bageplade og bages i ovnen. I min ovn passer det med 200 grader i ca. 23 minutter. Rigtig god smag ;o)

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her