Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Adana kebab

Adana kebab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød

Diverse lammekødOprindelsesland : Tyrkiet - Tyrkisk - Tyrkiske

Tyrkiet - Tyrkisk - TyrkiskeIndsendt :


Adana kebab, billede 4 Adana kebab, billede 1 Adana kebab, billede 2 Adana kebab, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.lam
200 g.løg
2 spsk.olie
1 tsk.flager af cayennepeber
1 tsk.stødt cayennepeber
1 tsk.Spids kommen
 Salt
 
4 mediumtomat
 
3-4 grønne peberfrugter
 
 pitabrød
1 bdt.persille
 


Opskrift:

Skær kødet ud i 8-10 stykker ca. 4x4 cm. og hak løgene fint.

Bland alle ingredienserne undtaget tomater persille og peberfrugter i en skål og lad det stå i min. 20 minutter, helst natten over

Klargør grillen

Put kødet på de smurte grillspyd på langs. Plaser spydene på grillen.

Skær tomater og grøn peber i halve og put dem på grillen ved siden af kødet

Varm pitabrødet.

Server med persille i pitabrødet og Adana kebab




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (152 stemmer)

Opskriften er vist 133046 gange,
og udskrevet 1286 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lasse  -  2015-02-02 15:33:03
Udmærket opskrift, men dette har aldrig været Adana kebab! Adana kebab er lavet af hakket kød!


Lasse  -  2013-01-29 18:30:49
Jeg er enig med mange andre herinde... Dette har intet med Adana kebab at gøre!


Sidse  -  2012-01-05 23:46:34
Bare til information. Det smager måske godt, men det er bestemt ikke adana kebab. Adana kebab er lavet af hakket lammekød blandet med en masse krydderier. De bliver sat på specielle (flade spyd) og grillet.


HansJ  -  2010-07-29 11:28:51
Rigtig god dejlig mad! Men der er altså ikke Adana Kebeb (Sis Adana). Så flere nævner at Adana kabeb med hakket oksekød blandet med krydderi.


Hacer  -  2010-04-20 23:05:39
man bør lave Adana kebab med hakket lammekød og ikke i stykker... opskriften burde hedde shish kebab....


Conny  -  2010-04-19 23:28:25
alt for besværlig ret. Man risikerer også at lammekødet ikke bliver stegt nok til at være "blødt". Jeg bruger svinemørbrad og koger grøn pever og løg i både og sætter dem på spyd. Pensles med tomatpure og et drys af chili og lidt hvidløg påsmøres ovenpå. Det tager max. 10 min. i ovnen og forberedelsestiden er ca. 10 minutter, rigtigt lækkert når man vil have noget godt i en fart. Jeg synes ikke altid man kan være sikker på godt lammekød. Enten bliver det sejt, eller godt. Uanset hvad man siger til sin slagter.


ismail alzahawi  -  2010-02-02 13:50:51
adana keabab det skal være altid stæk .derfor siger jeg at der mangler nogle chili


fc  -  2009-11-28 19:46:11
Denne ret hedder şiş kebab (kebab paa spid) Adana kebab er lavet af haand hakket okseköd paa spid ofte serveret som acılı (staerk / hot) eller acısız (ikke staerk)


  -  2009-07-06 10:20:20
Dette er ikke adana kebab fordi adanakebab er lavet af hakket stærk oksekød


Per  -  2009-05-29 07:45:08
Vi måtte opgive at grille direkte over kullene og altså lægge spydene på en foliebakke for at undgå at fedtet dryppede og gav flammer, måske man lige så godt kan lægge spydene på indirekte varme i en kuglegrill. Vi gav dem en 45-60 minutter. pitabrødet fyldte vi med iceberg i stedet for persille.


Diana  -  2008-02-25 12:14:54
til dig ægte turk. Hmm min mand er født og opvokset i landsbyen Adana, og selvfølgelig er det lammekød der blir brugt til det, og køfte er oksekødsfars. Han burde da vide det.


En ægte Türk  -  2007-08-29 07:49:37
Den her opskrift har intet med Adana Kebab at gøre. Adana kebab/köfte er specialkrydret hakket oksekød på grillspyd. I øvrigt en ret dårlig webside med masser af misinformation


mig  -  2007-05-21 18:04:43
er det ikk kebab der er oksekød og sharwarma der er lammekød? o_O


En dreng  -  2007-02-01 13:09:02
Fantastisk kebab, virkelig pikant. 10/10


Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Ihh, glæder mig til sommer og griltid. Den skal prøves denne hér


Mikkel  -  0000-00-00 00:00:00
Den er nok den bedst jeg smagt længe. Har du lavet andre ting? Hej :D