Råsyltede agurker

Råsyltede agurker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Råsyltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Salatagurk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Råsyltede agurker, billede 4 Råsyltede agurker, billede 1 Råsyltede agurker, billede 2 Råsyltede agurker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
   
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Agurkerne skæres i skiver som til pålæg (2-4 mm tykkelse vil holde dem sprøde lang tid). Lægges i en krukke.

Sukker, salt og eddike hældes over. Der skal ikke røres. Sukker og salt opløses i løbet af 8 - 10 dage. Stil krukken koldt.

De råsyltede agurker kan opbevares i mange måneder, -faktisk fra sæson til sæson, og beholder sin sprødhed til det sidste.

Er man heldig at have dildkroner eller dildfrø, tilsættes de for en ekstra god smag.





karakterer:
Opskriften er vist 280101 gange,
og udskrevet 4878 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (101 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9433 (2245 kcal)
KJ pr. Portion 9433 (2245 kcal)
Vægt ialt 2300 gram
Vægt pr. Portion 2300 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 410 KJ (97 kcal)
Protein 0.5 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 22.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-07-29 17:30:08
Jeg har lavet disse i flere år,men har altid, istedet for 500 gr sukker til 5 dl eddike,kommet 6 dl eddike og 400 gr sukker,så det ikke er så sødt. Halvt så meget salt og ca 4-5 peberkorn pr glas… glassene koges af og skylles i atamon. De smager pragtfuld..

  -   2017-09-05 17:49:45
de snittede agurker lægges i eddike i 30 minutter derved udvandes de UDEN SALT jeg bruger ikke salt i min ..jeg laver en lage af eddike & sukker der opvarmes til sukkeren smelter AFKØLES derefter tilsættes krydderierne og agurkerne glasset skylles i ATAMON inden brug , jeg bruger kanel vanilje appelsin = JUL

  -   2017-07-29 22:24:57
hvad med karry syltede agurker, karry kan sikkert bruges sammen med saltet

  -   2016-04-24 09:18:33
Aase lidt sent at faa at vide nu men det skal den ikke ,de traekker sig op og saa bliver der masser af vaede,i oevrigt en god opskrift ,har lavet dem siden Kirsten Huttemejer havde dem i familie journalen for mange aar siden,og de holder sig sproede meget laenge,kan med fordel tilsaettes lidt syltekrydderier :)

  -   2015-11-25 11:50:52
Skal væden dække agurkerne helt fra starten?

  -   2014-08-05 17:22:17
Ville det ikke være godt med lidt peber også?

  -   2013-08-22 15:38:10
En god opskrift. Vi har mange skoleagurker i vores drivhus og dem har jeg råsyltet mange af i år. Bruger ca. 2,5 kg. skoleagurker, 800 gr. sukker, lidt sødemiddel der svarer til ca. 200 gr. sukker, 200 gr. groft salt og 1 liter eddike. Tilsætter tørret dildspidser. Blander det hele i en stor skål. Efter nogle timer er sukkeret og saltet opløst og agurkeskiverne kommes i glas og tilsættes lagen. opbevares mørkt og koldt og kan sagtens holde sig til når ny sæson begynder. Derefter er der en del lage tilbage. I den fintsnitter jeg agurker til alm. agurkesalat og lagen hældes over kommes på glas og sættes i køleskab.

  -   2013-07-30 07:50:43
Skal de opbevares på køl? Jeg har lavet dem, men sukkeret er ikke opløst efter det nævnte antal dage. Det er måske fordi jeg har stillet dem i køleskabet?

  -   2013-03-20 08:02:26
Den er rigtig god,jeg er saa heldig at her hvor jeg bor er der smaa drueagurker aaret rundt,og de er altsaa osse rigtige gode osse ,tilsaetter osse lidt syltekrydderier det er perfekt,tak for opskriften som jeg giver et stort 10 tal :)))

  -   2009-08-06 18:37:36
Else, så lad dog vær med at komme for meget salt i

  -   2008-08-15 11:19:05
Jeg syntes der er for meget salt i....

  -   2007-09-15 13:50:00
Enig med Inge Bertelsen. En opskrift man vender tilbage til. Den kopieres af familie og venner.

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne opskrift er NEM, og resultatet bliver rigtigt godt. Det er så nemt, at man sagtens kan råsylte i løbet af året. Og så er der ingen tilsætningsstoffer.