Græsk lammebov

Græsk lammebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Græsk lammebov, billede 4 Græsk lammebov, billede 1 Græsk lammebov, billede 2 Græsk lammebov, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.lammebov med ben
1 tsk.salt
 groftkværnet peber
1 fedhvidløg
1 citron
6 tomater eller 1 dåse flåede tomater
2 stilke merian eller 0.5 tsk. tørret
1.5 dlvand
 
Opskrift:
Lammeboven gnides med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille bradepande. Brunes i ovnen i ca. 15 min. ved 225 grader alm. ovn.

Citron og tomater vaskes, skæres i både og lægges rundt om lammeboven, merian og vand tilsættes.

Boven vidersteger 1- 1 1/4 time ved 160 grader, afhængig af, hvor rosa kødet ønskes.

Boven hviler 10-15 min., før den skæres i skiver og serveres med skyen samt Løse ris og grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 89331 gange,
og udskrevet 2053 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-25 17:06:54
1-1 1/4 time ved 160 gr. er ikke nok. Den var ikke mør. 2 1/2 - 3 er nok bedre.

  -   2010-05-13 22:09:47
Brug timian og rosmarin i stedet for Merian. Undlad at komme vand i bradepanden. Tid og varme virker OK. :-) Per

  -   2005-01-01 01:01:01
Ubehageligt bitter og vandet - jeg elsker lammekød, men efter denne opskrift vil der gå længe inden jeg spiser det igen.