Bønnesalat med sprød bacon (Fedtfattig)

Bønnesalat med sprød bacon (Fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SalaterRet : Salater - KødSalat

Hovedingrediens : Bælgplanter - Grønne bønner

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bønnesalat med sprød bacon (Fedtfattig), billede 4 Bønnesalat med sprød bacon (Fedtfattig), billede 1 Bønnesalat med sprød bacon (Fedtfattig), billede 2 Bønnesalat med sprød bacon (Fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.hvide bønner, tørrede
300 g.grønne bønner
 
150 g.filetbacon eller røget mørbrad i strimler
 
2 kvistetimian, frisk
1 bdt.Forårsløg
 
 Dressing :
1 fedhvidløg, knust
1 tsk.dijonsennep
¼ dl.vineddike
¼ dl.vand
¼ dl.olivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg bønnerne i blød natten over. Kasser vandet og kog dem 40 minutter i letsaltet vand. Lad de grønne bønner koge med de sidste par minutter og skyld i koldt vand.

Basisdressing:
Ryst knust hvidløg, sennep, vineddike og vand godt sammen. Tilsæt olie og ryst igen. Smag dressingen til med salt og peber. Ryst altid dressingen godt inden brug.

Steg baconstrimlerne sprøde på en pande.

Bland bønner, bacon, timian, fintsnittede forårsløg og dressing.

Salaten bliver kun bedre af at trække inden servering.

Serveres med lækkert brød.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bønnesalat

karakterer:
Opskriften er vist 166485 gange,
og udskrevet 3340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-06 19:33:50
så skid da hul i det fedt - hvis man ikke overspiser så bare gå en tur på tyve minutter bagefter, så det er da forbrændt. og spis så lidt mindre kage og sodavand.

  -   2014-09-23 17:24:34
Nu står der jo FILET-bacon, hvilket er et alternativ; det er ikke rigtig bacon. Det kan bla. købes i Rema1000. Det hedder normalt "filet i tern" og har et meget, meget lavt fedtindhold.

  -   2009-11-16 17:46:20
ellers så kan man bruge parmaskinke da det er endnu mere fedtfattigt.. velbekomme :)

  -   2008-09-14 20:30:27
Jo altså, hvis du tørsteger bacon og lægger det på køkkenrulle bagefter, er det ikke slemt. Ellers så brug kalkun bacon eller noget andet; det ER tilladt at tænke selv :)

  -   2008-08-10 21:35:57
Man kan måske bruge kalkunbacon, for at gøre den mere fedtfattig. Det bacon smager næsten som det samme som alm. bacon, synes dog det er en smule mere sprødt. :)

  -   2008-01-31 18:13:24
hvordan kan mad med bacon være fedtfattig