Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
Helstegt oksetyksteg med svømmende kartoffelsalat, grillede ferskner, majskolber og caesar salat

Helstegt oksetyksteg med svømmende kartoffelsalat, grillede ferskner, majskolber og caesar salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :

Ingredienser:
 Oksetyksteg:
5 kg.oksetyksteg uden ben(culotten må gerne sidde på)
 salt
 peber
 
 Barbecue:
500 g.tomatpuré
1 dl.engelsk sauce
 dl.olivenolie
2 spsk.paprika
1 dl.HP-sauce
6 fedhvidløg
2 dl.brun farin
2 spsk.salt
2 dl.vand
 
 Kartoffelsalat:
½ kg.kolde nykogte kartofter (små)
5 dl.lys eddike
5 dl.vand
3 dl.sukker
3 spsk.salt
1 kg.sherrytomater
4 rødløg i skiver
 


Opskrift:

Helstegt oksetyksteg:
Begynd med at ridse fedtlaget i rudetern og gnid det med salt. Kom så stegen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Så tages den ud og anbringes på den varme grill - dæk evt. grillstæn-gerne med stanniol. Stegen kan også anbringes på roterende spid, hvis I har sådan et. Stegen skal have middelvarme på grillen i ca. 35 minutter. Tag den så af og lad den hvile i ca. 15 mi-nutter et lunt sted pakket ind i stanniol og et viskestykke.

Man kan også springe ovnen over og lave stegen kun på grillen. Hvis det er en grill, der kan lukkes, skal stegen have 1½ - 2 timer. Hvis det er en åben grill eller f.eks. over gløderne fra et bål, skal stegen have 2½ - 3 timer. Tjek stegen med et stegetermometer - det skal vise en ker-netemperatur på 55 - 60 grader, hvis stegen ønskes rosastegt. Se iøvrigt under grilltider. Husk uanset fremgangsmåde skal stegen hvile tildækket i 15 minutter, inden der skæres skiver af den.

Pak stegen ud. Skær den i tynde skiver på tværs af kødtrådene og server med alt det spændende tilbehør. Et rigtigt festmåltid.


Barbecue:
Inden stegen kommes på grillen, laves en barbecuedressing til pensling af stegen. Rør alle ingredi-enserne til barbecuen sammen i en pasende skål og hav den stående ved siden af grillen sammen med en god pensel. Stegen skal først pensles med barbecuen lige før den er færdigstegt - ellers vil sukkeret i barbecuen brænde og kødet blive sort.


Svømmende kartoffelsalat:
Skrub kartoflerne og kog dem i 15-20 minutter i letsaltet vand. Lad dem blive kolde. Pil rødlø-gene og skær dem i tynde skiver fra top til bund.

Bland så eddike, vand, sukker og salt i en stor skål (eller brug flere skåle). Heri kommes hele sherrytomater, de kolde kartofler og løgskiverne. Bland det hele godt, så er kartoffelsalaten klar til servering.karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 26731 gange,
og udskrevet 440 gange.
Kommentar fra:


Kommentar:(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Maibrit  -  2013-07-31 11:40:15
Gad vide hvad man får, hvis man tager et HALVT kg kartofler? Til al den væde? Eddikesuppe med kartoffelsmag? Till 5 kilo kød? Har kødbranchens fællesråd læst opskriften igennem?


inger  -  0000-00-00 00:00:00
hvor er caesar salaten, det er den opskrift jeg mangler ?