Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Roastbeef med basilikumcreme, ovngratinerede grøntsager & kartofler

Roastbeef med basilikumcreme, ovngratinerede grøntsager & kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Roastbeef med basilikumcreme, ovngratinerede grøntsager & kartofler, billede 4 Roastbeef med basilikumcreme, ovngratinerede grøntsager & kartofler, billede 1 Roastbeef med basilikumcreme, ovngratinerede grøntsager & kartofler, billede 2 Roastbeef med basilikumcreme, ovngratinerede grøntsager & kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.roastbeef
 smør
 
 Basilikumcreme:
1 æggeblomme pasteuriseret
1/2 tsk.salt
1 spsk.citronsaft
1 dl.olivenolie
50 g.frisk basilikum
1/4 l.creme fraiche 18%
 salt
 peber
 
 Ovngratinerede grøntsager:
4 tomater
1 lillesquash
1 lilleaubergine
 olivenolie
2-3 spsk.grøn pesto
 salt
 peber
 
 Kartofler:
3/4 kg.små kartofler
11/2 spsk.olie
1 tsk.salt
1 spsk.tomatpuré el. -pasta af soltørrede tomater
 persille
 


Opskrift:

Roastbeef:
Kom kødet i en gryde med kogende vand, kog det i 20 min. Tag kødet op, aftør og steg det gyldent i smør i ca. 5 min. Krydr med salt og peber, pak det ind i folie og lad det hvile i 15 min. Skær kødet ud i tynde skiver.

Basilikumcreme:
Blend æggeblomme, salt og citronsaft nogle få sekunder. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle, mens blenderen kører. Blend til konsistensen er tyk og cremet. Kom basilikum i, blend til cremen er grøn. Vend creme fraiche i, smag til med salt og peber.

Ovngratinerede grøntsager:
Skær tomater, squash og aubergine i tynde skiver. Rist squash- og aubergineskiverne nogle få minutter i olivenolie. Læg tomater, squash og aubergine i et ildfast fad, fordel pesto'en over, krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 min.

Kartofler:
Bland skrællede kartofler med olie, salt og tomatpuré. Kom dem i et ovnfast fad, dæk med alu-folie og sæt det i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 1 time.

Drys med persille inden servering.

Tips:

Kold roastbeef og basili-kumcreme kan serveres som frokostret sammen med salat og lune flûtes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (24 stemmer)

Opskriften er vist 69339 gange,
og udskrevet 3134 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bente Sauer  -  2016-12-29 15:49:50
Har brugt denne ret i flere år nytårsaften, altid med stor succes


  -  2010-08-14 15:32:42
Det er svært at blende så lidt som een æggeblomme. Og da cremen smager skønt, ka man lisså godt lave dobbelt portion. Evt. vente med at blande creme fraiche i til man skal bruge den. Grøntsagerne er også fine til mange andre kødretter.


  -  2009-04-30 13:36:25
Kan basilikum-cremen laves dagen i forvejen eller vil den skille?


Malene  -  2008-10-06 09:30:22
Det er bare en helt vildt god opskrift, den var en stor succes hjemme hos os især basilikum cremen :-)


en madmor  -  2007-06-16 14:32:23
Vi brugte den til en galla middag.Alle elskede den.Man skal bare lige holde øje med cremmenDen er ikke lige så nem.


karina  -  2007-04-24 15:17:42
hvad bruges basilikum cremen til??


Conny  -  0000-00-00 00:00:00
Den basilikumcreme er bare lækker og nu bliver den brugt til min svendeprøve, som køkkenassistent


sonja  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig lækkert


a.rask  -  0000-00-00 00:00:00
basilikum cremen smager som en drøm, i det hele taget et dejligt måltid


Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Endelig en opskrift, hvor man koger roastbeef'en - super