Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Braiserede svinekæber med perlebyg, citrusglaserede majroer, sølvbeder og ganache sauce

Braiserede svinekæber med perlebyg, citrusglaserede majroer, sølvbeder og ganache sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kæbeklumper

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
8-12 kæbeklumper
1 spsk.olie
10 g.smør
1 gulerod
1 persillerod
5 skalotteløg
4 fedhvidløg
 frisk timian
2 laurbærblade
2 nelliker
½ dl.hvidvin
½ dl.portvin
 citronsaft
 salt
 peber
 
 majroer:
6 appelsiner
½-1 tsk.sukker
5 g.smør
12 småeller 4 store majroer
 salt
 
 Ganache
1 dl.piskefløde
200 g.chokolade med mindst 62% kakao
 
 Perlebyg
1½-2 dl.perlebyg eller knækket byg
2 skalotteløg
75 g.smør
30 g.revet ost, Comté, parmesan eller Dansk Mester
 
 Sølvbeder
4-8 stilkesølvbeder
2 skalotteløg
1 tsk.sherry vineddike eller anden vineddike
1 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kødet:
Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen. Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle. Varm olie og smør i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Brun kæberne til de er lysebrune. Tag dem op på en tallerken. Gulerod, persillerod og løg skæres i tern på ca. 1x1 cm, kommes i gryden og steges til de er lysebrune. Hæld fedtet fra, hvis der er noget tilbage. Tilsæt hele fed upillede hvidløg, nogle kviste timian, laurbærblade og nelliker. Læg kæberne tilbage i gryden. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og portvin og lad det koge op, så det meste af væsken fordamper. Tilsæt 1 dl vand og læg tætsluttende låg eller stanniol på gryden. Stil gryden i ovnen ved 200 grader i 1¼ -1½ time til kødet er mørt. Når kæberne er møre, tages kødet op. Si skyen og kog den evt. yderligere ind, til der er ca. 1½ dl tilbage, hvorved den får en kraftig smag. Tilsæt 1-1½ tsk ganache og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Citrusglaserede majroer:
Pres saften af appelsinerne. Kog saften ind med sukker til der er ½-1 dl tilbage i gryden. Tilsæt smørret. Skræl majroerne – store majroer skæres hver i tre stykker – kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Kom majroerne i den indkogte appelsinsaft og lad dem stå ved svag varme i ca. 10 minutter. Vend dem jævnligt. Smag til med salt. Majroerne serveres varme.

Ganache:
Kog fløden og tilsæt chokoladen. Hæld det op i en skål og lad det størkne. Sæt det i køleskab, til det skal bruges.

Perlebyg:
Skyl perlebyg. Hak skalotteløg og svits dem klare i lidt smør i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt byg, salt og 3-4 dl vand. Kog det op, læg låg eller stanniol på og stil det i ovnen i ca. 30 minutter. Vend resten af smørret og den revne ost i lige før servering. Smag til.

Sølvbeder:
Sølvbederne koges et par minutter i letsaltet vand. Løg hakkes fint. Pisk en dressing af vineddike og olie. Smag den til. Sølvbederne serveres lune med løg og dressing over.

Tips:

I stedet for sølvbeder kan man bruge spinat, spidskål eller rødbedeblade I stedet for majroer kan man bruge små skalotteløg eller små rødløg. De skal dog stå længere tid i den indkogte appelsinsaft I stedet for ganache kan man tilsætte saucen 5-10 g revet chokolade under kraftig piskning, så saucen ikke skiller Resten af ganachen kan gemmes i køleskab 2-3 dage, skæres i tern, drysses med kakao og bruges som petit fours







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (12 stemmer)

Opskriften er vist 32367 gange,
og udskrevet 1213 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-03-09 11:38:11
Saucen kan tilberedes med 10 g reven chokolade i stedet for ganache


  -  2010-03-09 11:36:55
Jeg kunne ikke få majroer, så det blev glacerede jordskokker i stedet for. Virkelig lækkert ret..


Lillian  -  2008-02-07 16:33:51
Jeg bruger en stegeso


  -  2007-12-22 10:01:11
Vi brugte kun hovedopskriften - ikke diverse tilbehør. Da vi ikke lavede extra sovs, blev hvidvin/portvin til min 1,5 dl af hver