Svensk lagkage - Pinocchiotærte

Svensk lagkage - Pinocchiotærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :
Svensk lagkage - Pinocchiotærte, billede 4 Svensk lagkage - Pinocchiotærte, billede 1 Svensk lagkage - Pinocchiotærte, billede 2 Svensk lagkage - Pinocchiotærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
340 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Fyld:
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør fedtstof og sukker godt sammen. Rør æggeblommer i en af gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken. Kom dejen i en bradepande ca. 25 x 40 cm. der er beklædt med bagepapir. Pisk æggehviderne meget stive og vent forsigtig sukkeret i. Bred marengsen ud over dejen. Hak nødderne og drys dem over.

Bag kagen ca. 45 min ved 150 grader C. alm. ovn.

Lad den blive kold. Træk forsigtig papiret af kagen ved hjælp af en kniv eller vend den forsigtig, Skær kagen midt over pisk fløden stiv og læg de to halve dele sammen.





karakterer:
Opskriften er vist 137392 gange,
og udskrevet 1970 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (162 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 29153 (6941 kcal)
KJ pr. Pers. 2429 (578 kcal)
Vægt ialt 1790 gram
Vægt pr. Pers. 149 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1628 KJ (387 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 24.2 gram
Kulhydrat 39.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-08-28 07:51:00
Bedste kage der findes første gang jeg smagte den var i 1977 hvor min svigermor havde bagt den hun havde fået opskriften fra svensk familie jeg fik opskriften da hun døde men kunne ikke forstå hvorfor den blev så klæg indeni det var hendes ikke det viste sig der var en lille fejl i hendes opskrift der sku den nemlig bage 10-15 min ved 200gr så da jeg så brugte jeres bagetid blev den perfekt

  -   2020-05-10 11:19:45
Hej. Hvor lang tid i forvejen må man lægge kagen sammen med fløde.

  -   2019-12-06 14:22:48
skal der være marengsen og nødder på begge bundende og skal de så bages hver for sig

  -   2018-08-25 23:06:23
Jeg har bagt kagen 2gange kan ikke få den af bage papiret uden den går i stykker er klæg selv om jeg gav den 7 m mere end der stå i opskriften, hvad gør jeg forkert? Ellers er den det rene slik.

  -   2017-01-07 17:29:15
Anne - Dejlig kage -prøv med revne æbler og flødeskum,eller sommer modellen friske bær og flødeskum.Skær kagen i aflange snitter.Fik denne kage hos familien i Småland 1985.

  -   2016-11-13 16:33:36
Hold da helt op, hvor er den god. Jeg han godt følge jer med at komme bær eller chokolade i, men den er da bare SUPER GOD som den bliver ved at følge opskriften. Mine gæster glemte alt andet og så var der guffegilde. Jeg kan kun sige prøv den, nem at lave og bare skøn!

  -   2016-03-25 10:52:15
Jeg har svært ved at få kagen bagt i midten - andre med det problem? Overvejer næste gang at bage bunden først og så tilføre marengs bagefter... Ellers en den fantastisk - vi putter også flødeskum, bær og mærk chokolade hakket på toppen!

  -   2015-09-26 10:03:09
Kan man bage den den før?

  -   2013-04-19 13:48:49
Denne lagkage er den aller bedste. Ungerne elsker den. Vi kommer hindbær i flødeskummet og på toppen friske jordbær, samt blåberg. Velbekomme.

  -   2012-12-29 00:02:05
Giv nogle hindbær et opkog. Lad det køle af. Pres frugten igennem en si, så alle kernerne tages fra. Smag til med flormelis. Må gerne være lidt syrligt. Pisk derefter fløden og vend hindbærmosen i. Lægges derefter mellem bundende. Kan pyntes med friske hindbær. Har efterhånden udleveret denne opskrift utallige gange... ;-) Den smager fantastisk!

  -   2010-02-16 13:00:20
Læg ikke kagen sammen men læg frisk frugt ovenpå marengsen

  -   2008-11-24 11:36:28
Det er en rigtig god lagkage. Jeg prøvet at putte skovbær i flødeskummet det blev bare rigtig godt.......

  -   2007-03-01 16:27:05
kom abrikos marmelade imellem det er bare gogt

  -   2005-01-01 01:01:01
kan også pyntes med jordbær og ferskner samt flødeskum

  -   2005-01-01 01:01:01
MUMS den er bare rigtig guf

  -   2005-01-01 01:01:01
Den bedste lagkage jeg nogensinde har lavet