Kråsesuppe

Kråsesuppe , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Diverse fjerkræindmad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 gang kråser: hjerte, kråse, lever, hals og vinger af 1 and, gås, høne eller 3-4 kyllinger
 
 suppevisk og suppeurter
1 litervand
2 bouillonterninger
 evt. salt
2 spsk.sukker
0.5 dl.eddike
2 æbler
100 g.udblødte svesker
125 g.melboller
 
Opskrift:
De rengjorte kråser, på nær hjerte og lever dækkes med kogende vand og koges med krydderier og suppevisk ca. 1 1/2 time. Urter, hjerte og lever koges med 1/2 time til sidst. Suppen sies fra. Æblebåde og svesker koges knapt møre i suppen. Suppen smages til sursødt. Melboller og ituskårne urter varmes i suppen, der serveres med kråserne til.





karakterer:
Opskriften er vist 41134 gange,
og udskrevet 960 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-26 09:23:55
Har købt 500 g kyllingekråser. Hvor mange skal man bruge i denne opskrift?

  -   2017-12-05 22:37:28
Som andre gamle egnsretter er Kråsesuppe forskellig fra egn til egn, nogle ting går igen, Skroget fra and el.Gås, vinger, hjerte, kråse, Urter, Svedsker, Melboller, smagt til med salt, peber, sukker og eddike. Fornylig så jeg i morgen T.V. gule ærter. igen er det forskellig fra egn til egn, ikke en grød som blev vist på tv. til orientering er jeg 80 år og født og opvokset i Hotel og Restaurationsbranchen, jeg har i mit virke arbejdet over det meste af landet.

  -   2016-05-11 22:48:04
Den er supper god

  -   2016-05-05 15:25:18
Den er supper god

  -   2015-12-10 13:28:21
Der skal ris og svesker i. Ikke melboller.

  -   2014-11-20 18:25:32
Hej Jeg har prøvet jeres kråsesuppe, men syntes ikke den var helt god. Der skal ikke melboller i suppen. Den skal jævnes med en smørbolle. Min mormor der er 95 år har altid lavet den fra jeg var barn, men kan ikke lave den mere pga. sin alder. Hun har smagt den her hos os og blev glad, men sagde at der ikke skal melboller i. Med venlig hilsen Anette L. Larsen

  -   2009-10-21 17:50:00
Min mor serverede også "vandris" til.- For 70 år siden! Ris koges i vand sammen med rosiner,til vandet er fordampet. Fordeles og sammenpresses i små portionsskåle og serveres som koldt tilbehør.

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne kråsesuppe...er alletiders med gåsekråser, de er også tilpas store.