Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Clafoutis

Clafoutis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Desserttærte

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Clafoutis, billede 4 Clafoutis, billede 1 Clafoutis, billede 2 Clafoutis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kirsebær, friske søde Søde kirsebær og moreller er næsten det samme, søde kirsebær er en smugle mindre end moreller.

Udstenet vægt
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Smør en stor tærteform med smør.

Pisk dejen sammen, den skal være klumpfri, ellers må den en tur gennem sigten.

Hæld dejen i tærteformen og bred kirsebærrene over, så de synker lidt ned i dejen.

Sæt formen i ovnen 35 - 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Drys flormelis over, og server den lun men ikke brændende varm.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)

Opskriften er vist 91158 gange,
og udskrevet 1623 gange.


Energi:
KJ total 7893 (1879 kcal)
KJ pr. Pers. 1315 (313 kcal)
Vægt ialt 1430 gram
Vægt pr. Pers. 238 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 551 KJ (131 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 21.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Thomas  -  2014-06-02 21:22:31
Min havde svært ved at blive bagt nok og blev derfor lidt for våd. Næste gang bliver med lidt mere mel.


Kirsten  -  2011-07-29 14:46:55
Det er korrekt - clafoutis er lidt som en tyk pandekage bagt i ovnen og er en fransk dessert. Derfor skal der ikke så meget mel i. I seneste nr (august 2011) af Spis Bedre er der en opskrift på clafoutis med brombær og chokolade. Den kan anbefales!


Kristina  -  2010-10-20 17:30:40
Det er helt korrekt, som Signe skriver. En clafoutis er en fransk dessertkage og ja, dejen er netop pandekagedejsagtig. Den smager fabelagtigt og er også god med svesker eller brombær.


signe  -  2008-08-25 11:05:22
opskriften passer. Det er jo ligesom en pandekagedej, helt flydende. Iøvrigt smager kagen fabelagtigt. Jeg laver den dog med halv fløde og halv mælk (har jeg fra en anden opskrift)


Nina M  -  2008-07-30 10:45:37
Er der nogle, som har prøvet denne opskrift, der kan fortælle lidt om mel mængden?


Adem  -  2008-07-17 14:43:55
OPskriften passer ikke det er for lidt mel det må være et kilo istedet 100 gr.