Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red :
Amerikanske pandekager, billede 4 Amerikanske pandekager, billede 1 Amerikanske pandekager, billede 2 Amerikanske pandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knivspids Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Smelt smørret til dejen.
Bland alle de ovenstående ingredienser i en skål, til dejen er ensartet. Dejen skal være tykkere end til almindelige danske pandekager.

Varm panden, evt. en spejlægspande eller blinispande, og kom en lille smule smør på. Kom dejen på panden i klatter, som skal flyde ud af sig selv (ca ½ dl.). Bag dem, indtil overfladen bobler og undersiden er lysebrun. Vend pandekagerne og bag videre.

Det tager et par minutter på hver side.

Server pandekagerne i stakke med smør og ahornsirup, evt. med lidt bacon eller pølser til, hvis det skal være rigtig amerikansk.





Beskrivelse:

Opskrift på amerikanske pandekager - luftige og smagfulde

Små, tykke stablede pandekager med sirup løbende ned af kanterne er nærmest indbegrebet af et overdådigt morgenmadsbord eller som en del af brunch. De luftige amerikanske pandekager er for de fleste et sikkert hit, og den amerikanske version er helt sikkert kommet for at blive.

Hvorfor hedder det amerikanske pandekager?

Der findes pandekager i et utal af variationer, og her skiller de fluffy amerikanske pandekager sig ud ved at være tykkere end resten. Hertil findes der lige så mange bud på, hvor pandekagen stammer fra, som der findes variationer af den. Det vides dog, at den stammer fra et eller andet sted i Europa - måske endda Danmark. Spørgsmålet er så, hvor de amerikanske flade kager har sin oprindelse og sit navn fra?

Det var højst sandsynligt englænderne, der tilbage i 1600-tallet tog de traditionelle, tynde pandekager med til USA. Her blev de tynde kager modtaget med åbne arme af amerikanerne, der efterfølgende valgte at sætte deres eget præg på dem. Opskriften på amerikanske pandekager indeholder en ingrediens, som adskiller sig fra traditionelle pandekager, nemlig bagepulver. Det er derfor, at vi i dag kender de nemme amerikanske pandekager som mindre og tykkere end de traditionelle.

Varianter af de små luftige pandekager

Mange vælger at toppe de lækre amerikanske pandekager med sirup og bær, men du kan også vælge at tilsætte f.eks. chokoladestykker, blåbær eller appelsinskal i dejen. Når først du har fundet din favorit amerikanske pandekager opskrift, kan du tilføje lige præcis de ingredienser, du har lyst til - kun fantasien sætter grænser. Du har også rig mulighed for at lave en variant, som egner sig til allergikere, eller helt udelukke sukkeret hvis du laver dem til børnefødselsdage. Hvis du ønsker et alternativ til de klassiske gammeldags pandekager, er amerikanske pandekager fra alletiders kogebog en glimrende ide.

FAQ

Kan man lave amerikanske pandekager dagen før?

Ja, amerikanske pandekager kan godt laves dagen før. De kan sagtens holde et par dage i køleskabet inden servering. Opvarm dem i ovnen i et ildfast fad med stanniol.

Kan man fryse amerikanske pandekager?

Ja, amerikanske pandekager kan godt fryses.

Hvordan laver man amerikanske pandekager?

Start med at smelte smørret og bland det efterfølgende sammen med mel, æg, mælk, bagepulver, sukker og salt i en skål. Dejen er tykkere end en almindelig pandekagedej. Bag de amerikanske pandekager på en pande ved middel varme indtil overfladen bobler og undersiden er lysebrun.

karakterer:
Opskriften er vist 3136950 gange,
og udskrevet 58360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (1679 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4371 (1040 kcal)
KJ pr. stk. 728 (173 kcal)
Vægt ialt 515 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 848 KJ (202 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 27.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-23 13:29:55
Brug yoghurt stedet for mælk, så behøver du ikke at tilsætte ekstra mel.

  -   2022-04-04 15:33:37
Den er bare dejlig

  -   2021-02-18 07:53:20
De er bare mums

  -   2021-01-20 15:05:59
Jeg kunne godt lide den. Det smagte ikke af så meget, dog kunne jeg ikke lade være med at spise dem hehe. Den kan godt anbefales (:

  -   2021-01-17 07:54:46
Jeg elsker FIDE pandegakaer Hilsen sara Og sebastian

  -   2021-01-10 15:50:37
Det smagte maga godt🤤

  -   2021-01-10 08:48:24
Det er en god opskrift prøv den

  -   2020-07-08 18:25:28
Folk siger de kun smager af mel. Det passer ikke, men de er lidt kedelige. Sammen med melet puttede jeg 1,5 tsk. Vanilje pulver i samt mere sukker. Put også mere bagepulver i, jeg troede der var rigeligt. Pandekagerne smager godt sådan men de ligner ikke tykkelsen på billedet, de mætter og jeg må sige at de er tykkere end normale dessert pandekager ;)

  -   2020-03-24 15:24:14
Hvornår skal smøren i?

  -   2019-04-04 17:19:58
Mega god,👍🏻😋🥞

  -   2019-02-01 17:57:08
Fantastiske pandekager... Tilføjet vanillesukker og en teske mere bagepulver. Dejen virkede lidt tynd, men det blev rigtig godt da det først kom på panden.

  -   2018-12-29 17:38:06
Denne her vil vi prøve Nytårs morgen.

  -   2018-02-24 20:23:20
De hæver ikke så meget, så tænker at lidt ekstra bagepulver vil være super.. Ellers er de nemme og lækre.. Ønsker man dem sødere, tilsætter man jo bare lidt ekstra sukker og vanilje.. ;-) ..

  -   2017-08-29 21:03:10
Kan de fryses

  -   2017-07-18 12:00:44
Det er første gang at jeg har kunnet finde ud af at lave amerikanske pandekager. Jeg har gentagende gange søgt og søgt efter en perfekt opskrift - og her er den. Endelig, efter adskillige gange har jeg kunnet lave de perfekte små, tykke brunch pandekager.

  -   2017-06-28 11:09:18
jeg puttede bare lidt ekstra mel i da dejen var meget tynd (:

  -   2017-05-14 09:42:28
Jeg er ved at bage disse pandekager. Det er første gang jeg bager sådan nogle. Jeg forstår slet ikke jer der siger opskriften ikke fungere. Dejen er så fint tyk, og der bliver mange pandekager. Jeg har tilsat 2 tsk. Vanilje sukker, og 1 tsk ekstra bagepulver i dejen. Jeg bruger en Blinispande, hvilket er at foretrække. Imerco har dem til 129,- Jeg fik 53 fine tykke pandekager. Jeg kan kun anbefale denne opskrift. 🙂

  -   2017-03-02 10:49:37
Jeg har fundet hemmeligheden bag den perfekte amerikanske pandekage. Det er bare en smule mere sukker, en smule mere bagepulver og et par teskefulde vanilje sukker. For at få den perfekte brune overflade som en amerikansk pandekage skal have, skal man ikke bruge smør. Der er så meget smør i dejen at den ikke behøver det.

  -   2017-01-08 14:43:08
Elsker dem 😍😍

  -   2016-12-30 10:49:12
Ikke særligt gode. Dejen er meget meget tynd og pandekagerne får ikke den tykkelse de skal have medmindre man har en blinispande. De hæver heller ikke ret meget op og får dermed ikke den karakteristiske luftige konsistens amerikanske pandekager skal have.

  -   2016-12-10 18:58:04
Skal man ikke piske ægge hviden inden man blander det?

  -   2016-11-07 16:05:04
Vildt lækre aldrig smagt noget bedere

  -   2016-11-02 15:19:43
disse pandkager er lækre

  -   2016-10-31 20:38:35
Hej syntes at der er en rigtig god og nem opskrift, men tror at du skal ændre lidt på mængden af mel for syntes at dejen var lidt for tynd, i forhold til at det er amerikanske pandekager :) men ellers rigtig god opskrift

  -   2016-08-03 13:27:49
Måtte tilføje ekstra mel. Den er ikke særlig tyk, så det flyder helt ud, og bliver nærmest til almindelige pandekager

  -   2016-07-16 08:53:30
Yep. De holder :). Tilsat lidt vaniliepulver. Jeg fik 10 stk. 10-12 cm i diameter. Og vi fik æg, bacon og små pølser til også.

  -   2016-07-16 08:35:58
Super nemme og hurtige at lave. Vender tilbage med smagen :)

  -   2016-07-15 17:08:40
Altså hvis de skal være luftige så del æggene op og bland æggeblommerne sammen med alt andet og pisk æggehviderne stive og vend så æggehviderne i resten så du rigtig luftige! 👍🏼😉

  -   2016-07-05 05:15:55
kakao? det lyder mums

  -   2016-07-01 11:11:46
Jeg synes de smagte af mel og de blev for tykke og var kompakte og ikke luftige👎🏻

  -   2016-07-01 11:08:30
Smagte næsten kun af mel og de blev alt for tykke

  -   2016-06-25 06:47:32
De var super gode

  -   2016-06-18 18:27:09
Smager godt med lidt kakao i

  -   2016-06-17 18:07:42
De smager godt

  -   2016-05-05 15:11:49
Og så gjorde jeg lige klar til pandekager og opdager at vi ikke har mælk😒

  -   2016-04-03 09:43:50
super god pandekage opskrift

  -   2016-03-29 20:11:23
De bliver på ingen måder tykke!

  -   2016-02-23 15:48:24
De smager bedst med ahornsirup

  -   2016-02-06 16:05:50
Smager super godt 😝😛😋

  -   2015-07-06 11:13:39
Kan man bage dem og fryse dem ned. Da der er knap tid den dag brunchen skal være

  -   2015-07-03 13:13:24
vi spiser dem som almindelig pandekager vi dypper dem bare i syltetøj og flormelis. de er langt nemmere for børn at styre.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her