Grydestegt kylling 02

Grydestegt kylling 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Annemettemj

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kylling
1 bdt.persille
 En god klat smør til under skindet
 Smør til bruning af kyllingen
 Vand til kogning af kylling
2 gulerødder
1 porrer
1 løg
2 laurbær blade
1 spsk.Maizena majsstivelse
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Skyl kyllingen af og fjern evt. fedt og rester af indvolde. Tør så kyllingen af.
Skyl persillen, og fjern stilkene.
Fyld kyllingen med persille salt og peber.
Under skindet på brystet af kyllingen, laver du forsigtigt en lomme, hvori du tager en god klat smør og fordeler godt på begge bryst stykker. Her er det vigtigt skindet ikke går i stykker,så forsigtigt. Så lukker du kyllingen godt sammen i begge ender med kødnåle.
Skær gulerødder, porrer og løg i grove stykker.
smelt fedtstof i en stor gryde, krydder kyllingen med salt og peber og brun den godt af på alle sider. Vær dog stadig forsigtig med brystet, da smøren gerne skulle blive under skindet.
Læg så kyllingen med brystsiden opad og hæld vand ved, så kyllingen er tildækket. Kom gulerødderne, porren og løget i.
Steges under låg ved svag varme i ca. 45-90. minutter. Til kyllingen er gennemstegt, du kan skære et snit ved låret og hvis kød saften er klar, er den færdig.
Tag så den gennemstegte kylling op, med grønsager.
Brug stegeskyen til sovs. Fjern eventuelt fedt fra skyen med en ske.
Rør majs stivelsen med 2. spsk. koldt vand. Bring skyen i kog og tilsæt majs stivelsen under omrøring. Lad koge et par minutter. Smages til med salt og peber.
Dertil kartofler og de kogte grønsager.





karakterer:
Opskriften er vist 5327 gange,
og udskrevet 115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-09-01 20:59:01
Husk hjemmesyltede agurker.