Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grundopskrift

Grundopskrift, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Calendula

Indsendt :



Ingredienser:
250 g.hvedemel
25 g.margarine
1 æg
2 dl.mælk
2 spsk.sukker
 Ganske lidt salt et lille drys med bordsalt
50 g.gær
 Puddersukker
1 Æg
 
Opskrift:
Smelt margarinen . Kom gerne mælken deri ,så har det den rette temperatur til at komme gæret deri og opløse det. Tilføj melet og sukker og salt og ægget. Ælt det godt igennem . Er det ikke fast nok kan man komme lidt mere mel i . Man kan også holde lidt igen med mælken . Men så har den muligvis ikke mere den rette temperatur , så skal man varme den lidt igen . Lad det hæve i 25 minutter godt tildækket så det har det varmt .

Form så til et brød og læg på en plade og lad det efterhæve i 25 minutter. Bag på en af de nederste riller , men ikke helt forneden ved 175 grader i 25 minutter.

Når det er afkølet kan man enten drysse puddersukker over eller lave en glasur over.

Denne dej er som sagt afledt fra en opskrift med vienerbrødsdej . Man kan komme forskellig fyld i den . Men den er også egnet til meget andet , som boller og kanelsnegle og julebrød. Smager bedst mens den er lidt varm endnu .


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1143 gange,
og udskrevet 43 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Henrik H.  -  2015-12-17 07:55:10
Det ville være meget rart, hvis der stod i overskriften hvad det var en grundopskrift PÅ. Sveskegrød? Blinis? Fish n' chips? Ærtesuppe? Jeg laver da ikke en opskrift på f.eks. indbagt laks og så bare kalder den for 'fisk'.