Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Røget lakse-broccolitærte

Røget lakse-broccolitærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Røget lakse-broccolitærte, billede 4 Røget lakse-broccolitærte, billede 1 Røget lakse-broccolitærte, billede 2 Røget lakse-broccolitærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 tærtedej:
180 g.hvedemel
1 tsk.salt
75 g.kold margarine eller koldt smør
1 æg
 
 Fyld:
500 g.frisk broccoli
125 g.røget laks
1/2 bundt.dild, finthakket
3 æg
2 dl.cremefraiche 18%
1 1/2 dl.mælk
 salt
 peber
 


Opskrift:

Tærtedej:
Kom mel, salt og fedtstof, der er skåret i mindre stykker, i en foodprocessor eller skål. Hak ingredienserne sammen med en kniv eller mos dem med en gaffel til blandingen er smuldret. Tilsæt æg og evt. vand og ælt hurtigt dejen sammen. Pak den i plastfilm. Læg den koldt mindst 1 time. Varm ovnen op til 200 grader C. alm. ovn. Rul dejen ud og beklæd bund og sider i en tærteform (diameter 27 cm). Læg en strimmel alufolie rundt i kanten, og prik dejen med en gaffel. Forbag den midt i ovnen i 15 min.

Fyld:
Del broccolien i buketter, og skær det meste af stokken i små terninger. Kog dem 5 minutter i vand, brus over med koldt vand og dryp meget godt af. Læg broccolien i tærtebunden. Skær laksen i strimler og kom dem imellem. Drys med dild, salt og peber. Pisk æg med cremefraiche og mælk. Hæld det over broccoli og laks. Bag tærten i 35-45 min. til æggemassen er helt stivnet.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på broccolitærte



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (14 stemmer)

Opskriften er vist 113276 gange,
og udskrevet 3562 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Suzanne  -  2014-02-15 19:27:31
Jeg bruger altid færdig tærtedej når jeg laver tærter og drysser et lag revet ost over som sætter prikken over i'et. Det blev en rigtig god tærte. Jeg bruger hverken bagepapir eller staniol i en glasform, men smører den med smør.


Selma  -  2013-03-20 15:32:37
den er rigtig lækker, men dejen kan blive bare meget lettere! jeg brugte bare en tærtedej fra hjemkundskab, som er super god! here it comes: 90 g. smør/margarine 1 tsk salt 4 dl. hvedemel ( kan erstattes af spelt, tilsæt bare nogle flere spsk vand) og 4 spsk koldt vand. skær smørret i terninger og bland det med mel og saltog smuldr det. så vand i og ælt. den skal have ca. en halv time og er meeegaaa leet!!! knus og kram: Selma


Thomas  -  2013-03-05 20:59:03
God tærte. Jeg brugte en ostefondue fra Irma+ 30g mel istedet for creme fraiche. Resultatet blev anerledes delikat og kan godt anbefales...


J. Romby  -  2011-07-14 12:09:27
#1) Husk bagepapir i tærteskålen #2) Pålæg den fremstillede tærte i tærtefadet. #3) Staniol kun i kanten indvendig i tærte dejen. Formål: Holde tærtedejen oppe på kanten rundt i tærteskålen under sin første forvarming. Mange printerudskrifter på laser printer ændre Ingrediens listen så ofte bliver 1 ½ til 1 på een linje og ½ på næste linje..


  -  0000-00-00 00:00:00
lækker tærte