Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mørbradgryde

Mørbradgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Mørbradgryde, billede 4 Mørbradgryde, billede 1 Mørbradgryde, billede 2 Mørbradgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Estragon. tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
Opskrift:
Befri mørbraden for sener og hinder og skær den i 2-3 cm. tykke skiver. Bank bøfferne let med håndroden og vend dem i salt- og peber blandet mel.

Skold og pil løgene. Rens champignonerne og skær dem i skiver.

Smelt fedtstoffet gyldent og brun hurtig mørbradbøfferne heri. Tag dem op.

Svits løg og champignoner. Læg bøfferne tilbage og hæld bouillon og fløde ved. Krydr med estragon, salt og peber og lad retten simre i 10-15 minutter.

Smag sovsen til med dijonsennep.

Server med løse ris.






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mørbradgryde

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (49 stemmer)

Opskriften er vist 224092 gange,
og udskrevet 4671 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8691 (2069 kcal)
KJ pr. Pers. 2172 (517 kcal)
Vægt ialt 1589 gram
Vægt pr. Pers. 397 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 546 KJ (130 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 3.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Dan Eiby  -  2013-06-14 20:44:25
Jeg erstattede piskefløde og bouillion med Kaolines rødvinssovn. Det var bare super godt.

ALM  -  2012-01-01 15:22:26
Lækker ret, vi tilføjer lidt bacon i tern til og til sidst en skefuld creme fraiche, serveres med basmatiris

Jacob  -  2007-07-02 21:03:24
Må jo desværre sige, at dijonsennep ikke er sagen.

Jeannette  -  2007-04-19 11:34:24
Tilsæt bacon i tern samt cocktailpølser. Det giver en hel fantastisk smag

  -  0000-00-00 00:00:00
ris suger som sagt megen væde, så beregn et par dl. mere

  -  0000-00-00 00:00:00
Tilføj lidt jævner i sovsen, så bliver den meget bedre!