Moderne mørbradgryde

Moderne mørbradgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Moderne mørbradgryde, billede 4 Moderne mørbradgryde, billede 1 Moderne mørbradgryde, billede 2 Moderne mørbradgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Estragon. tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
Opskrift:
Befri mørbraden for sener og hinder og skær den i 2-3 cm. tykke skiver. Bank bøfferne let med håndroden og vend dem i salt- og peber blandet mel.

Skold og pil løgene. Rens champignonerne og skær dem i skiver.

Smelt fedtstoffet gyldent og brun hurtig mørbradbøfferne heri. Tag dem op.

Svits løg og champignoner. Læg bøfferne tilbage og hæld bouillon og fløde ved. Krydr med estragon, salt og peber og lad retten simre i 10-15 minutter.

Smag sovsen til med dijonsennep.

Server med løse ris.





Beskrivelse:

Moderne mørbradgryde - opskrift med et twist

Mørbradgryde er en klassisk dansk ret, som spises i mange hjem landet over. Simremad samler familien om bordet, og man kan nemt tilpasse retten, så den passer ind efter smag og behag. For at give mørbradgryden et mere moderne twist er der her tilføjet skalotteløg og dijonsennep.

Historien om dijonsennep

Dijonsennep er en traditionel fransk sennep, som er opkaldt efter byen Dijon. For at give dijonsennep sin karakteristiske smag er den krydret med krydderier og krydderurter. Frankrig var i slutningen af Middelalderen kendt for sin produktion af sennep, som i 1800-tallet blev videreudviklet af Jean Naigeon fra Dijon. Han udskiftede en af ingredienserne i sennep med verjuice, som laves af brune sennepsfrø og hvidvin eller vineddike, salt og peber. Dijonsennep fremstilles i forskellige varianter, herunder en stærk og en mild udgave. Dijonsennep kan bruges som tilbehør til alle former for kød og i sauce for at løfte smagsoplevelsen.

Du finder min opskrift på klassisk mørbradgryde her.

karakterer:
Opskriften er vist 236065 gange,
og udskrevet 4829 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8691 (2069 kcal)
KJ pr. Pers. 2172 (517 kcal)
Vægt ialt 1589 gram
Vægt pr. Pers. 397 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 546 KJ (130 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 3.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-06-14 20:44:25
Jeg erstattede piskefløde og bouillion med Kaolines rødvinssovn. Det var bare super godt.

  -   2012-01-01 15:22:26
Lækker ret, vi tilføjer lidt bacon i tern til og til sidst en skefuld creme fraiche, serveres med basmatiris

  -   2007-07-02 21:03:24
Må jo desværre sige, at dijonsennep ikke er sagen.

  -   2007-04-19 11:34:24
Tilsæt bacon i tern samt cocktailpølser. Det giver en hel fantastisk smag

  -   2005-01-01 01:01:01
ris suger som sagt megen væde, så beregn et par dl. mere

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilføj lidt jævner i sovsen, så bliver den meget bedre!