Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gateau Marcel

Gateau Marcel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8-10 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Pixx

Indsendt :





Ingredienser:
0.5-1 vaniljestang (eller vaniljesukker)
200 g.sukker
250 g.chokolade 64% (god kvalitet)
200 g.smør
210 g.past. Æggehvider
140 g.past. Æggeblommer
2 spsk.hvedemel
 


Opskrift:

(Kagen SKAL laves dagen før)

Fremgangsmåde:



1: Vaniljekornene skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret så de ikke er klumpet sammen.



2: Chokoladen hakkes og smeltes sammen med smørret over vandbad – pas på chokoladen ikke bliver for varm da den så vil klumpe og få grim smag. Hellere gøre det langsomt end at skulle starte forfra.



3: Mens chokoladen og smørret smeltes piskes sukkeret og vaniljen sammen med æggeblommerne og æggehviderne. Det skal piskes til det er stabilt skum, når man hiver piskeren op skal skummet holde toppen op. Det er godt at piske i en køkkenmaskine da en elpisker nemt kan blive overopvarmet grundet den lange piskning.



4: Når chokoladen er smeltet køles den kort af og vendes forsigtig i æggemassen. Det er nemmest at gøre det med hånden, men en dejskraber kan til nøds bruges, pas dog på ikke at slå for meget luft ud af massen, vend det forsigtigt og kun til det er ensartet.



5: Massen deles i to skåle med 500 g i hver, den ene filmes og sættes på køl.



6: Den anden skål sigtes de to skefulde mel i og det vendes til massen er ensartet.



7: Massen kommes i en springform der er foret med bagepapir eller smurt og bages ved 160 grader i ca 30 minutter, tjek kagen før da alle ovne varmer forskelligt.



8: Når chokoladebunden er kølet af kommes der er kant konditorplast i kanten (hvis der ikke allerede er bagepapir der) og chokolademassen fra køleskabet kommes ovenpå.



9: Den stilles på køl til næste dag, toppen sætter sig natten over så den skal stå natten over for at den ikke flyder udover det hele når man befrier den fra formen.



10: Drysses med kakaopulver og pyntes med bær eller marcipanblomster.



11: Bon appetit!







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2770 gange,
og udskrevet 15 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu