Kartoffelgrød

Kartoffelgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kartofler
2 dl.mælk
1 spsk.smør
 salt
 hvid peber
 
 Tibehør:
200 g.røget bacon i 1 cm. skiver
3 løg i skiver
 rødbeder i tern
 rugbrød
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges uden salt. Bacon skæres i små tern, som steges gyldne på en stegepande. Det eventuelle afsmeltede fedt hældes fra flere gange og gemmes. Baconternene tages af panden og holdes varme. Imens steges løgene gyldne i lidt af det afsmeltede fedtstof. Kartoflerne moses og spædes med opvarmede mælk og smør. Smages til med salt og hvid peber. Kartoffelmosen anrettes som et bjerg på et fag, og der laves et hul i midten, hvori baconternene og løgene fordeles. Server rødbedeternene og rugbrød til.





karakterer:
Opskriften er vist 12694 gange,
og udskrevet 143 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-11 17:37:41
Som barn i 50'erne på Djursland husker jeg kartoffelgrød på denne måde. Hullet i midten blev fyldt med hvid opbagt sovs, løg og bacontern (flæsketern) blev lagt omkring bjerget. Jeg synes stadig det smager fantastisk.

  -   2018-08-15 13:16:32
Smager godt fik den som barn kunne altid godt lide den ...

  -   2017-11-26 13:20:17
Det er Brændende kærlighed, IKKE Kartoffelgrød!

  -   2010-02-22 16:48:27
Det er den ret man i min verden kalder for "Brændende Kærlighed"