Kransekage

Kransekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers 20 Pers
KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Kransekage, billede 4 Kransekage, billede 1 Kransekage, billede 2 Kransekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kransekagemasse:
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
600 gram Ren rå marcipan
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
Opskrift:
Kransekagemasse:
Sukker og æggehvide røres sammen og stilles til side ca. 1 time, dette gøres for at opløse sukkeret så at kransekagestykkerne ikke knaser. Alternativt kan der bruges flormelis i stedet for sukker.

Sukkermassen æltes grundigt med marcipanen til en ensartet masse.

Kransekagemassen trilles til lange pølser på ca. 2 cm. Pølserne skæres i ca. 8 cm. Lange stykker som trykkes let sammen med 2 fingre til den klassiske kransekagefacon.

Kransekagestykkerne bages på 2 bageplader oven på hinanden beklædt med bagepapir ved 180 grader C. Alm. Ovn midt i ovnen 15-20 minutter.

Glasur til kransekage:
Flormelis og eddike røres sammen, tilsæt æggehvide lidt efter lidt til tilpas tykkelse.

Glasuren kommes i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul eller brug en rund tyl på 2 mm. (Fordelen ved tyllen er at hullet bliver ens hver gang)

Glasuren sprøjtes over de helt kolde kransekager.





Beskrivelse:

Opskrift på kransekage - så nemt er det

De fleste forbinder kransekage med nytårsaften, men du kan sagtens spise kransekage hele året rundt. Og det er faktisk ikke særlig svært at lave en hjemmelavet kransekage. Her på siden finder du forskellige kransekage opskrifter, som du kan give dig i kast med.

Hovedingrediensen i kransekage er marcipan. Du kan enten vælge at anvende en købe-marcipan, som i øvrigt kommer i forskellige smagsvarianter, eller du kan lave din egen hjemmelavet marcipan af vand, sukker og smuttede mandler. Hvis du ønsker en farvet marcipan, kan du nemt tilsætte frugtfarve. Det samme gælder smag. Måske ønsker du at eksperimentere med lakridspulver, pistacie eller citronskal?

Den klassiske kransekage er toppet med striber af hvid glasur. Der er ikke gjort brug af farve eller ekstra smag. I dag er det dog meget normalt at støde på kransekage, som har nougat i midten.

Forskellige typer af marcipan

Marcipan er ikke bare marcipan. De fleste forbinder marcipan med mandler, men der er faktisk stor forskel på indholdet af mandler - noget marcipan indeholder slet ingen mandler.

Rå marcipan

Vil du være sikker på, at marcipanen er lavet af mandler, skal du vælge den, der hedder ren rå marcipan. Den indeholder min. 60% mandler, og er ikke tilsat abrikoskerner.

Bagemarcipan

Bagemarcipan er hovedsageligt lavet på abrikoskerner, men indeholder min. 15% mandler. Nogle mener, at bagemarcipan er nemmere at forme og smager mere af mandel.

Kranse XX

Kranse XX er det samme som bagemarcipan, men blot er rettet mod professionelle.

Bitter

Bitter 00 indeholder ikke mandler, kun abrikoskerner. Bitter bruges til mazarin, fragilite, makroner og remonce.

Kransekagemasse

Kransekagemasse er en masse, der er klar til at rulles eller sprøjtes ud. Du finder opskriften her.

FAQ

Hvad hedder kransekage på engelsk? Kransekage hedder wreath cake på engelsk.

Hvorfor sprækker kransekagen?

Kransekagen kan sprække, hvis dejen har været for tør, eller hvis kransekagen har bagt for længe.

Skal kransekage på køl?

Det er bedst at opbevare kransekage på køl i en lufttæt beholder, så den ikke tørrer ud.

Kan man fryse kransekage med glasur?

Ja, du kan fryse kransekage med glasur.

Hvorfor kransekage til nytår?

I gamle dage spiste overklassen kransekage til nytår, da man forbandt det med en eksklusiv festspise - mandler og marcipan er kendt som en dyr rå- og madvare. Dette har holdt ved, bortset fra at kransekage nu er forbeholdt alle mand.

Hvor stammer kransekage fra?

Kransekage stammer fra Danmark.

Er der gluten i kransekage?

Hvis du laver din egen kransekage og marcipanmasse fra bunden, kan den sagtens laves glutenfri. Der er ofte tilsat en smule glukosesirup, som er udvundet af hvede, i købe-marcipan.

Hvad drikker man til kransekage?

Man drikker ofte champagne eller en sød mousserende vin til kransekage.

Hvor lang tid kan kransekage holde sig?

Kransekage kan holde sig op til 5 dage på køl og op til 6 måneder på frost.

Hvor længe kan kransekage fryses?

Kransekage kan fryses i op til 6 måneder.

Hvor meget kransekage pr person ?

Der beregnes ca. 50 g. kransekage pr. person.

Hvordan opbevarer man bedst kransekage?

Kransekage opbevares bedst i en pose eller lufttæt beholder på køl. Alternativ kan du fryse kransekage.

karakterer:
Opskriften er vist 14023 gange,
og udskrevet 312 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19790 (4712 kcal)
KJ pr. Pers 989 (235 kcal)
Vægt ialt 1140 gram
Vægt pr. Pers 57 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1736 KJ (413 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 66.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu