Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Amerikansk lagkage I

Amerikansk lagkage I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :


Amerikansk lagkage I, billede 4 Amerikansk lagkage I, billede 1 Amerikansk lagkage I, billede 2 Amerikansk lagkage I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
95 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

30 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.75 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Top:
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
9 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Creme:
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Bunde:
De tre æg deles.
Pisk hviderne helt stive. Pisk sukkeret i , lidt af gangen.
Rør blommerne i. Sigt de to slags mel og bagepulver i dejen mens der røres.

Dejen fordeles i velsmurte forme, to lagkageforme og en springform.

De to lagkageforme bages i ca. 10 minutter ved grader C. alm. ovn.


Top:
Æggehvider piskes meget stive ,sukkeret kommes i. Det kommes ovenpå den ubagte bund der er i springformen. Bages ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.


Creme:
Mælken sættes på kogepladen sammen med vanillestangen. Æggeblommer, sukker og maizenamel røres sammen, hældes i mælken der bringes på kogepunktet, mens der piskes.


De tre bunde lægges sammen med cremen og evt. syltetøj.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (56 stemmer)

Opskriften er vist 224135 gange,
og udskrevet 1234 gange.


Energi:
KJ total 8387 (1996 kcal)
KJ pr. Pers. 1048 (249 kcal)
Vægt ialt 983 gram
Vægt pr. Pers. 122 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 852 KJ (202 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 34.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bageren   -  2017-03-11 14:18:41
Hvor varm skal ovnen stå?


  -  2016-04-03 13:26:51
Hvor højt skal ovnen stå


  -  2010-02-28 19:55:55
Jeg mener at Amerikansk lagkage er 2 bagte lagkagebunde med marengs. Når man ligger dem sammen er den ene bund med marengs nedad, indimellem er der eks. frugtmos, flødeskum eller hvad man syntes og ovenpå er den anden bund med marengs opad.