Chocolate Chunk Peanut Butter Cookies

Chocolate Chunk Peanut Butter Cookies, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
SmåkagerRet : Småkager - American cookies

Hovedingrediens : Nødder - Peanuts

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : Daniel

Indsendt :      Red :
Chocolate Chunk Peanut Butter Cookies, billede 4 Chocolate Chunk Peanut Butter Cookies, billede 1 Chocolate Chunk Peanut Butter Cookies, billede 2 Chocolate Chunk Peanut Butter Cookies, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
225 gram Jordnøddesmør
1 dl. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
110 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
170 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Start med at tænde for din ovn og sæt den på 180 grader C. alm. ovn

Rør peanutbutter, sukker, smør, honing og æg sammen i en skål. Sørg for at den brune sukker er rørt godt ud så der ikke er klumper af den i dejen. Brug håndkraft og ikke en elpisker.

Når dejen er rørt godt sammen tilsæt så mel og bagepulver og rød det ud i dejen. Når melen og bagepulveret er rørt godt ud, stil dejen til side mens du hakker chokoladen groft. Kom den grofthakkede chokolade i dejen og rør rundt så chokoladen fordeler sig.

Brug 2 spise skeer til at ligge dejen i små toppe på en bradepande med bagepapir, sørg for at have god afstand mellem hver småkage, da de vokser ret meget i ovnen. Tryk dem en smule flade og så er de klar til at komme i ovnen.

Bages i 10-12 min. ved 180 grader C. alm. ovn.

Når dine cookies er færdig bagte, tage den ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen i nogle minutter. Når de er blevet en smule fastere tages de af bagepladen og sættes på en køle rist eller til de har stuetemperatur.

Tips:

Du bestemmer selv om du vil bruge chunky eller creamy peanutbutter til disse cookies. I den oprindelige opskrift stod der creamy men jeg kan godt lide at de er lidt grove så jeg brugte chunky. Når du skal fjerne vaniljekornene fra stængerne, så skær stængerne midt over, og skrab kornene ud på et skærebræt. kom en smule sukker over kornene og bland sukker og vaniljekorn med bagsiden af en teske, dette gør vaniljekornene nemmere at røre ud i dejen.





karakterer:
Opskriften er vist 37100 gange,
og udskrevet 392 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18107 (4311 kcal)
KJ pr. stk. 905 (215 kcal)
Vægt ialt 872 gram
Vægt pr. stk. 43 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2075 KJ (494 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 30.8 gram
Kulhydrat 47.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-08 08:51:23
*Honning

  -   2013-11-14 11:32:19
Okay småkager, de bliver ikke favoritten fremover, men jeg ville lave en kage med peanutbutter og de var en god prøve. De mætter rigtig fint og gudskelov for chokolade-stykkerne :)

  -   2013-01-20 17:50:38
Jeg brugte passionsfrugt istedet for bananer

  -   2012-06-15 20:12:48
Super gode og nemme og lave. Jeg har valgt at komme lidt hakket pistacienødder i :)