Kartoffelbund:
Skræl og kog kartoflerne til de er næsten møre. Skær dem i tykke skiver og vend dem i olivenolie. Arranger kartoflerne i et smurt ovnfast fad og krydr med lidt salt.
Fisk:
Tip: Krydr fisken med salt og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken. Skær fisken i portionsstykker og læg dem ovenpå kartoflerne.
Løg/tomatragout:
Hak skalotteløgene fint og skær baconen i fine stykker. Svits det hele i lidt olie og tilsæt finthakket hvidløg og timian. Tomaterne skæres i tern og tilsættes sammen med vinen. Det hele småsimrer i nogle få minutter og smages til med salt og peber.
Halvdelen af ragouten fordeles over kartoflerne. Resten af ragouten blandes med rasp og revet parmesan (eller cheddarost, hvis du foretrækker det) og fordeles ovenpå fiskestykkerne.
Retten bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 min. afhængig af tykkelsen på fisken. Drys til sidst med hakket persille.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(21 stemmer)
Opskriften er vist 82421 gange, og udskrevet 1888 gange.
Energi:
KJ total 7281 (1733 kcal)
KJ pr. Pers. 1820 (433 kcal)
Vægt ialt 2209 gram
Vægt pr. Pers. 552 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 329 KJ (78 kcal) Protein 6.7 gram Fedt 0.6 gram Kulhydrat 10.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Anne -Marie - 2020-07-25 18:47:01 Hej
Tak for en super opskrift.Super godt for den dejlige mørksej.Kan anbefales
Johnni - 2020-01-08 17:44:40 Rigtig lækker ret.
Havde ikke parmesan, så brugte en castello med rødkit. Det gav en rigtig lækker smag.
Anni - 2017-10-11 11:45:30 Det er ik`så ringe. Nem og hurtig. Brug de urter du har, det er så nemt.
Renè Kruse - 2011-02-25 12:22:44 VIl meget ,meget gerne have noget feedback på denne opskrift, så please, skriv gerne !
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider