Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ovnbagt mørksejfilet

Ovnbagt mørksejfilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Renè Kruse

Indsendt :


Ovnbagt mørksejfilet, billede 4 Ovnbagt mørksejfilet, billede 1 Ovnbagt mørksejfilet, billede 2 Ovnbagt mørksejfilet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
600 gram Mørksejfilet uden skind
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 kvist Timian, frisk
500 gram Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
75 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Kartoffelbund:
Skræl og kog kartoflerne til de er næsten møre. Skær dem i tykke skiver og vend dem i olivenolie. Arranger kartoflerne i et smurt ovnfast fad og krydr med lidt salt.

Fisk:
Tip: Krydr fisken med salt og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken. Skær fisken i portionsstykker og læg dem ovenpå kartoflerne.

Løg/tomatragout:
Hak skalotteløgene fint og skær baconen i fine stykker. Svits det hele i lidt olie og tilsæt finthakket hvidløg og timian. Tomaterne skæres i tern og tilsættes sammen med vinen. Det hele småsimrer i nogle få minutter og smages til med salt og peber.

Halvdelen af ragouten fordeles over kartoflerne. Resten af ragouten blandes med rasp og revet parmesan (eller cheddarost, hvis du foretrækker det) og fordeles ovenpå fiskestykkerne.

Retten bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 min. afhængig af tykkelsen på fisken. Drys til sidst med hakket persille.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (17 stemmer)

Opskriften er vist 61711 gange,
og udskrevet 1484 gange.


Energi:
KJ total 7281 (1733 kcal)
KJ pr. Pers. 1820 (433 kcal)
Vægt ialt 2209 gram
Vægt pr. Pers. 552 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 329 KJ (78 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 10.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anni  -  2017-10-11 11:45:30
Det er ik`så ringe. Nem og hurtig. Brug de urter du har, det er så nemt.


Renè Kruse  -  2011-02-25 12:22:44
VIl meget ,meget gerne have noget feedback på denne opskrift, så please, skriv gerne !