Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Laksemoussé I

Laksemoussé I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Laksemoussé I, billede 4 Laksemoussé I, billede 1 Laksemoussé I, billede 2 Laksemoussé I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
0.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
   


Opskrift:

Læg laksefiletten i en skål eller fad, hæld hvidvin ved og drys med salt. sæt i microovnen 4-5 minutter. Køles af.

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.

Bland laks med finthakket bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.

Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring.

Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 4 oliesmurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.

Ved serveringen:
Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.

Serveres med ristet brød eller flutes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (23 stemmer)

Opskriften er vist 115729 gange,
og udskrevet 3858 gange.


Energi:
KJ total 6283 (1496 kcal)
KJ pr. Pers. 1570 (374 kcal)
Vægt ialt 710 gram
Vægt pr. Pers. 177 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 884 KJ (210 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 18.1 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Birthe  -  2014-12-27 19:04:54
Jeg plukker det halve i små stykker, og resten blænder jeg kort, kan også Moses med en gaffel. Brug gerne ørred det giver også en fin smag, brug samme fremgangsmåde. Retten er fin som forret pyntet med rejer , kaviar, tomat, agurk og æg. Jeg laver den altid på fad, så gæsterne selv tager efter vor meget de ønsker.


Ausk  -  2011-07-28 16:40:27
Ville lige høre om der er nogen der har prøvet denne her opskrift også vil jeg spørge om laksen skal blendes eller noget??