Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og ovnbagte grønsager

Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og ovnbagte grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og ovnbagte grønsager, billede 4 Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og ovnbagte grønsager, billede 1 Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og ovnbagte grønsager, billede 2 Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og ovnbagte grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Stegt kylling:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Agurkesalat:
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 knsp. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
   
  Ovnbagte grønsager:
3 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
1 Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
2 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
0.5 Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
10 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Rosmarin, frisk
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
3 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Stegt kylling:
Tør kyllingen og fjern evt. fedt og rester af indvolde inde i kyllingen.
Skyl persillen, fjern stilkene og fyld persille i kyllingen.
Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Krydr med salt og peber.
Læg kyllingen med brystsiden opad og hæld vandet ved. Steg under låg ved svag varme i ca. 45 min. til kyllingen er gennemstegt.
Skær et snit ved låret. Kødsaften skal være klar.
Tag den gennemstegte kylling op. Brug stegeskyen til sovs. Fjern eventuelt fedt fra skyen med en ske.
Rør majsstivelsen med 2 spsk koldt vand.
Bring skyen i kog og tilsæt majsstivelsen under omrøring.
Kog et par minutter. Smag sovsen til.

Agurkesalat:
Bland sukker og kogende vand. Rør rundt, til sukkeret er opløst.
Tilsæt eddike, salt og peber.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver evt. på råkostjern.
Bland agurkeskiverne med lagen.
Lad agurkesalaten trække ca. ½ time før servering.

Ovnbagte grønsager:
Skræl bagekartofler, pastinak, persillerødder og knoldselleri. Skær kartoflerne i både og de øvrige grønsager i stave.
Pil hvidløgene. Skyl rosmarinkvistene og citronen. Skær citronen i både.
Bland alle ingredienser i et stort, ildfast fad. Hæld olien over og bland dem grundigt med grønsagerne.

Bag grønsagerne i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter, til de er møre.


Tips:

Smager også fantaskisk kun med kogte kartofler og agurkesalat







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (24 stemmer)

Opskriften er vist 280595 gange,
og udskrevet 2996 gange.


Energi:
KJ total 15153 (3607 kcal)
KJ pr. Pers. 3788 (901 kcal)
Vægt ialt 4344 gram
Vægt pr. Pers. 1086 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 348 KJ (83 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ssc  -  2017-04-26 16:53:41
Hvordan undgår man at skindet gror fast i gryden


Benny  -  2016-01-07 15:22:35
Linda i Canada, du spiser persillen sammen med den lækre sovs der kommer og sammen med kartoflerne,,, guld mad,,,


Aino B  -  2013-08-16 14:03:48
Jeg kan anbefale et par laurbærblade i også, det giver verdens bedste smag til saucen ;-) Persillen skal ind i kyllingenmam kan også køre en lidt mere moderne udgave med basilikum. Og citronbåde i stedet for persille, det er også godt men knap så gammeldags ;-)


katja  -  2013-05-13 15:43:34
skal persillen ikke ind i kyllingen?


gschrist  -  2012-03-05 16:28:13
jeg smider 1 løg og 2 gulerødder ned til fru kylling når den er lige ved at være brunet færdig. dem sir jeg fra før jeg laver sovs... det gir lige lidt ekstra,,, fløde er naturligvis godt i en sovs,,, så det bruger jeg også i rå mængder... ca. ½ liter, persillen pisker jeg i den gode sovs... mums.


Grace  -  2012-01-21 19:50:53
Kanon god opskrift lige til at finde ud af.


gitte g  -  2011-09-21 11:36:39
- Linda: Persillen skal du bare pynte kyllingen med, det smager fantastisk.


Linda i Canada  -  2011-03-11 00:29:58
Hvad gør mand med persillen efter kyllingen er stegt?