Hindbærsnitter med marcipan - Nürnberg snitter

Hindbærsnitter med marcipan - Nürnberg snitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Hindbærsnitter med marcipan - Nürnberg snitter, billede 4 Hindbærsnitter med marcipan - Nürnberg snitter, billede 1 Hindbærsnitter med marcipan - Nürnberg snitter, billede 2 Hindbærsnitter med marcipan - Nürnberg snitter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
100 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørcreme:
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Marcipan:
400 gram Ren rå marcipan
40 gram Glukosesirup 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
  Chokolade:
175 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
  krymmel eller frysetørrede hindbær
   
Opskrift:
Mel, smør og flormelis smuldres og samles hurtigt med æggeblomme og vand. Dejen hviler i køleskab mindst 30 min.

Rul mørdejen ud i to lige store rektangler 38x15 cm., prik dem med en gaffel og bag dem ved 200 grader C alm. ovn i ca. 12 min. Lad dem afkøle.

Smørcreme:
Rør flormelis og kogende vand sammen, og pisk det bløde smør i lidt efter lidt.

Smør den ene rektangel med hindbærmarmelade og dæk den anden rektangel med smørcreme. Læg den med smørcremen oven på den med marmelade.

Marcipan røres med glukosesirup og rulles ud til en rektangel lidt stører end kagen (rul evt. ud mellem bagepapir eller vitawrap). Marcipanen lægges over smørcremen.

Chokolade og piskefløde smeltes over vandbad og køles evt. lidt ned inden den smøres over marcipanen.

Til slut drysses krymmel eller frysetørret hindbær over

Tips:

Vi skærer langsiderne lidt til og skærer kagen i 8 ca. 8 snitter.





karakterer:
Opskriften er vist 106614 gange,
og udskrevet 839 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 32605 (7763 kcal)
KJ pr. stk. 4075 (970 kcal)
Vægt ialt 1705 gram
Vægt pr. stk. 213 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1912 KJ (455 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 24.9 gram
Kulhydrat 53.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-08-23 12:08:50
Rigtig gode, men en anelse mindre fedt/smør i dejen. Og en smule blodsukker i dejen vil også gavne.