Boller i sur og sødsovs

Boller i sur og sødsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :     
Boller i sur og sødsovs, billede 4 Boller i sur og sødsovs, billede 1 Boller i sur og sødsovs, billede 2 Boller i sur og sødsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  K?dboller:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Sovs:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
8 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Kødboller:
Løget rives fint og farsen røres sammen. En gryde med vand og bouillonterning bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske. Når de kommer op til overfladen er de færdig og tages op og lægges på en tallerken gem bouillonen, den skal bruges til sovsen.

Sovs:
Herefter laves sovsen. margarinen smeltes og der tilsættes mel, som røres godt sammen, hvorefter der lidt efter lidt tilsættes suppe og eddike imens der røres godt, sukker tilsættes lidt ad gangen således at man smager til efter behag evt. med lidt salt.

Serveres med kogte kartofler og evt. blandede grønsager.





karakterer:
Opskriften er vist 41490 gange,
og udskrevet 622 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13663 (3253 kcal)
KJ pr. Pers. 3415 (813 kcal)
Vægt ialt 2287 gram
Vægt pr. Pers. 571 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 597 KJ (142 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 18.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-16 19:00:47
Let overskuelig og tilpas simpel til umiddelbart at producere et solidt måltid som er tilpasset den Danske smag og tilmed en del af kulturarven.