Spinat-ris

Spinat-ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Ris Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
½ dl.olivenolie
3 dl.basmatiris
6 dl.urteafkog
 havsalt
 rosenpeber
 
250 g.frisk spinat eller 500 g. frossen spinat
2 hakket skalotteløg
1 spsk.hakket frisk mynte
 lidt bouillon
 
 
Opskrift:
Ris svitses i olivenolie, urteafkog, salt og peber tilsættes, risene koger ca. 10 minutter og trækker 10 minutter. Frisk spinat skylles og slynges, snittes groft og dampes i lidt vand med hakket løg og mynte ca. 5 minutter.

De færdige urter drypper af i en sigte og blandes i de kogte ris, retten smages til.

Variation:
Spinaten kan erstattes af hakkede modne tomater, finsnittet spidskål, hakket kørvel, vilde urter eller bredbladet persille.





karakterer:
Opskriften er vist 33251 gange,
og udskrevet 381 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-19 11:07:51
Superlækkert tilbehør. Jeg brugte økologisk urtebouillon i mangel af urteafkog og frossen spinat, som jeg optøede mens risene kogte. Det er absolut ikke sidste gang vi laver ris på denne måde.

  -   2005-01-01 01:01:01
Et dejligt, nemt tilbehør!