Spelt Vaniljekranse

Spelt Vaniljekranse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Spelt Vaniljekranse, billede 4 Spelt Vaniljekranse, billede 1 Spelt Vaniljekranse, billede 2 Spelt Vaniljekranse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
1 drys Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
125 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Sigt mel, hjortetaksalt og salt ned i en stor røreskål.

Hak smørret i med en skarp kniv. Derefter smuldres det mellem fingrene til en grynet masse.

Vaniljestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud. De blandes med sukkeret, som derefter kommes i skålen med mel og smør. Gem selve vaniljestangen til at lægge i kagedåsen det giver ekstra aroma af vanilje.

Mandlerne hakkes fint med en kniv eller i en persillekværn. Også de blandes i melmassen.

Dejen samles med et æg. Ælt til den får en konsistens som marcipan.

Herefter køres dejen gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på ca. 1 cm.

Skær dejen på skrå i længder af ca. 8 cm. Form dem til kranse og læg dem på bagepapir på en ovnplade.

Bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn 225 grader C. alm. ovn i 6-8 min, til de er gyldne.

Afkøles på rist, lægges i kagedåse med en flækket vaniljestang uden korn.

Tips:

1 portion giver ca. 150 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 12150 gange,
og udskrevet 226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 27502 (6548 kcal)
KJ pr. Portion 27502 (6548 kcal)
Vægt ialt 1395 gram
Vægt pr. Portion 1395 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1971 KJ (469 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 27.9 gram
Kulhydrat 48.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu