Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Tilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red :
Hyldeblomstsaft, billede 4 Hyldeblomstsaft, billede 1 Hyldeblomstsaft, billede 2 Hyldeblomstsaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sukkerlage:
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Citronsyre
   
25 Hyldeblomstskærme
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
1 spsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Start med at plukke hyldeblomsterne, når du kommer hjem starter du med sukkerlagen inden du renser skærmene.

Sukkerlage:
Vand, sukker og citronsyrer bringes i kog, der røres ind i mellem så sukkeret ikke brænder på i bunden. Lagen køles let af inden blomster og citroner kommes i.

Mens sukkerlagen koges op rystes hyldeblomsterne godt og klip de groveste stikle af.

Den gule skal af citronerne skrælles af med en kartoffelskræller. Den hvide skral skæres herefter af og kasseres, dette gøres nemmest ved at skære spidserne af, citronen stilles på højkant og den hvide skral skæres af fra top mod skærebrættet. Selve citronkødet skæres i skiver.

Når sukkerlagen er kølet let af så tilsættes blomster citronskal og citronkød. Saften trækker nu i køleskab i 3-4 dage og er klar til at blive sigtet og hældt på flaske.

Vi tilsætter flydende Atamon inden saften hældes på flaske, men den kan også fryses.

Tips:






Beskrivelse:
Hyldeblomsterne begynder at blomstre i slutningen af maj, starten af juni, og for det meste kan du finde nogle enkelte blomster så sent som til Sankt Hans.

Dejlig sommerdrik.

FAQ:
Hvordan laver man hyldeblomstsaft:

Hvorfor skal der citronsyre i hyldeblomstsaft?


karakterer:
Opskriften er vist 26491 gange,
og udskrevet 287 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17244 (4105 kcal)
KJ pr. Portion 17244 (4105 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Portion 2200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 783 KJ (186 kcal)
Protein 0.0 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 45.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-07-11 11:08:09
Vi har haft flasker stående i køleskab i flere år, de var ikke mukne eller gærede, men de var dog blevet grumset

  -   2017-06-16 23:48:32
Hvad er holdbarheden på det?